На 26 март 2024 г.(вторник), Регионален исторически музей – Пловдив

...
На 26 март 2024 г.(вторник), Регионален исторически музей – Пловдив
Коментари Харесай

Обучават музейни работници на креативно писане

На 26 март 2024 г.(вторник), Регионален исторически музей – Пловдив провежда тридневно образование, предопределено за уредници, екскурзоводи, художници и други експерти от музеите и галериите на територията на Община Пловдив.

Музейните служащи ще усвоят на практика познания и умения, съобразени с българските и международните трендове за приготовление на изложения, водене на беседи и други с концепцията да научат по какъв начин музейното пространствомаксимално да се приближи до посетителите и да стане тяхна обичана среда.

Обучението е озаглавено „ КРЕАТИВНО ПИСАНЕ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО “. Занятията ще се организират от 9:00 ч. в експозиция „ Съединение на България 1885 “ на Регионален исторически музей – Пловдив.

Лектор е Симана Марковска, народен и интернационален специалист в областта на устойчивия туризъм с над 30 години опит. Тя е сертифициран тълковник и обучител към Европейската асоциация за интерпретация на наследството – Interpret Europe, лицензиран туристически лидер и травъл блогър, член на Българската асоциация на публицистите и писателите по туризма – ABUJET. Успешното показване на културното и естествено завещание за разнообразни аудитории е нейна персонална идея. Дългогодишен другар и обожател на музеите в България, сега се занимава с проучване, отдадено на тяхното място в туристическата промишленост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР