На 26 февруари, ще се проведе дългоочакваният финал на най-голямата

...
На 26 февруари, ще се проведе дългоочакваният финал на най-голямата
Коментари Харесай

55 000 лева ще бъдат раздадени на финала на A1 Gaming League тази неделя!

На 26 февруари, ще се организира дълго чаканият край на най-голямата лига за електронни спортове у нас! Най-добрите тимове в дисциплините CS:GO и League of Legends влизат в борба от 15:00 часа. В продължение на 4 месеца всеки петък, събота и неделя феновете на електронни спортове гледаха онлайн мачовете по CS:GO и League of Legends, част от родния шампионат. За първа година, откогато A1 Gaming League започва, CS:GO форматът беше направен по така наречен Швейцарска система по този начин, че да включва и интернационално присъединяване, което провокира още по-голям интерес у почитателите и насочи още по-голямо международно внимание към българската сцена. Мачовете от четвъртфинали и полуфинали бяха гледани от над 60 000 фенове, а изключително огромна беше еуфорията след класирането на българския тим VOYVODA за финала. Родният отбор ще се изправи против румънската организация NEXUS, мощен кандидат за купата, който се показва на извънредно високо международно равнище.





Веднага след финала по CS:GO в неделя ще се организира и решаващият мач от дисциплината League of Legends във формат до 3 победи от 5 игри. Само един може да стане първенец и да вдигне купата, а напрежението ще е голямо, защото и двата тима са доста добре познати на българската сцена. Random 5 е измежду най-популярните и световнопризнати тимове, който заема постоянно челни позиции в класирането от основаването на шампионата през 2018 година. Takeover е вторият тим, който ще се бори със зъби и нокти за успеха точно против отбора на Random 5, с който към този момент се срещнаха по време на плейофите и поради който бяха изпратени в долната част (Low bracket) на схемата. Именно там изгубилите тимове получават втори късмет да стигнат до огромния край. Шампионската неделя започва от 14:00 часа в най-голямата стрийминг платформа със особено студио, забавни посетители и награди от сътрудниците на лигата – А1, Huawei, Lenovo Legion, Ozone.bg и TP-Link.



Сезонът на A1 Gaming League стартира през октомври 2022 и смяна имаше само във формата, в който се състезават играчите в дисциплинираност CS:GO. След квалификационната фаза, общо 16 български тима продължиха напред към A1 Gaming League Bulgarian Stage и изиграха цели 33 срещи. Първите 8 тима си разделиха по 4 000 лв. от наградния фонд и се впуснаха в идващото и най-ново предизвикателство – A1 Gaming League International Stage, където ги чакаха 8 авансово поканени интернационалните тима. Форматът при League of Legends се резервира през този сезон. След отворените местни квалификации напред продължиха 8 тима, които се състезаваха между тях в главната фаза на шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР