На 26 август 2019 г. в Съдебната палата в София,

...
На 26 август 2019 г. в Съдебната палата в София,
Коментари Харесай

Ваклин с извънредни новини около сагата "Иванчева"

На 26 август 2019 година в Съдебната палата в София, основният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев и Мария Шишкова, се срещнаха с Александър Ваклин, по негова молба. Това оповестиха от Пресцентър на прокуратурата.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Срещата е поискана от господин Ваклин, във връзка упражняването на систематичен и целеустремен напън по отношение на него и фамилията му, в резултат на показанията му като очевидец на държавното обвиняване по делото против кмета на столичния регион „ Младост “.

Александър Ваклин удостовери позицията си, изложена в отвореното му писмо до медиите от 9 август т. година, а точно – че негово законово обвързване е да не взе участие в корупционна скица и да не укрива закононарушение, което му е станало известно.

Той уточни още веднъж, че са били положени целенасочени старания в общественото пространство да бъде наранена персоналната и професионалната му известност, в това число и посредством медийни изявления, съдържащи откровени лъжи. Тази операция на публичното мнение, почнала още при задържането на подсъдимата Десислава Иванчева, продължава като заложена „ линия на държание “ и до сегашния миг, в хода на процедурата по желание на основен прокурор.

Александър Ваклин уточни като образец за това публикация, оповестена на 07.08.2019 година в уеб страницата „ Бивол “ с погрешни изказвания по отношение на добит парцел от фамилията на Иван Гешев, с неизвестен създател и в това време, непубликуването от този уебсайт на правото му на отговор, изпратено още на идващия ден.

Ваклин: Не съм строил и продавал апартамент на дамата на прокурор Гешев

Съобразно Конституцията на Република България, свободата на изложение на мнение не може да се употребява за уронване на правата и положителното име на другиго, а с сходни изявления „ свободата на словото се изопачава до независимост на очерняне, открити нападки и подстрекателство към принуждение “.
Ваклин: Всичко, което сподели госпожа Иванчева, е "фейк нюз "

Главният прокурор и неговите заместници обявиха своето схващане към изложените от господин Ваклин проблеми и показаха, че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права.

Ръководството на Прокуратурата е на безапелационната позиция, че са неприемливи опити за напън върху очевидци и уронване на положителното им име, в това число и посредством дирижирани медийни акции. Недопустими са и всевъзможни опити за манипулиране на публичното мнение по отношение на хора, изпълнили гражданския си дълг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР