На 26 април гласовитата певица навърши 64 г. “Да, като

...
На 26 април гласовитата певица навърши 64 г. “Да, като
Коментари Харесай

Силвия Кацарова: Видяла съм бедност и богатство, любов и омраза, приятелства и предателства, но сега съм щастлива

На 26 април гласовитата певица навърши 64 година “Да, като погледна обратно, пътят беше и елементарен, и сложен, само че ми донесе и доста благополучие! ”, споделя Силвия Кацарова. Тя се ражда като Силвер Нури, само че става известна в България като Силвия. Изпяла е някои от най-красивите песни за обич. Влюби се на 57 и се омъжи наново.

С гения, характерния тембър и фасон на осъществяване, повлиян от темп енд блус и соул, певицата има определяща роля за триумфа на паметната група “LZ”. Песни като “Бяла въздишка”, “Големият транспортен съд минава”, “Топъл дъжд” се трансформират в шлагери през 80-те, както и шлагерът й... с Васил Найденов “Огън от любов”. Прекарала детството си в Добрич, тя се реалокира с родителите си в Хасково през 1969-а, където приключва икономическия колеж. Установява се в група “LZ”, която образува дружно с тогава бъдещия си брачен партньор Милчо Кацаров. Повече от три десетилетия хиляди български меломани си припяват шлагерите й.

Аз съм най-обикновена жена. Да, знам, че ме обичат. Тайната на моя триумф е, че съм покрай хората. Славата в никакъв случай не ми е тежала, споделя певицата.

Както в комунизма, по този начин и в този момент се веселя на известността си и обичта на хората



Обичам да си пазаря на пазара, да си приказвам с комшиите и да, обичам положението, в което съм. Вдъхновена и спокойна, не крие насладата си от живота Силвия. За никого не е загадка, че тя се раздели с първия си брачен партньор Милчо Кацаров след 33 година взаимен живот и влюбена до уши, се омъжи наново за предприемача Любомир Димитров.

Началото за нея е било мъчно, само че тя явно знае по какъв начин да направи същински избор. Семейството на Милчо не я приело.

Цената бе да бъда с българско име. Свекърът ми настоя и беше прав. Но родителите на брачна половинка ми не ме желаеха, освен поради произхода.

Тогава не се гледаше с положително око на музиканти, певици. Милчо беше приключил МЕИ, инженер. Започна работа в националното радио като тонрежисьор. Записвал е с всички групи. Тогава да се разведеш или да имаш дете, без да си омъжена, беше немислимо. Обществото не приемаше тези хора. Сега се случват какви ли не неща и на хората не им прави усещане. Но в последна сметка ме одобриха. Отгледаха ми детето. Бяха доста положителни баба и дядо. През Възродителния развой бях в чужбина. Родителите ми останаха тук, само че сестра ми отпътува. Глупава беше тази история. Тогава младите бяха подготвени да бъдат с български имена, само че ръководещите сгрешиха в метода. Да овластиш провинциални локални необразовани хора да издевателстват над популацията е цялостна нелепост.

Аз нямам доверие в религиите. Кой господ би желал хората да се избиват между тях? Най-красивата турска дума е обич!

Навремето съчетавахме работата и в България, и в чужбина. С Милчо Кацаров в Европа беше доста тежко. Спомням си нощните клубове в Германия. Почвахме в 9 вечерта и свършвахме в 5 сутринта.
Много, доста тежко. Била съм в Австрия, Дания, Швеция, Швейцария... Бяхме принудени, тъй като нямаше инсталация за музикантите.

Тук нямаше нищо, всичко си купувахме от чужбина



Пари се изкарваха. Имахме всеки месец по 20 концерта. Единствено не мога да си простя, че не съумях да отгледам щерка си и това е най-голямата жертва, която съм дала на музиката. Наистина печелиш любовта на хората, само че стресът, който непрекъснато е до теб, рефлектира в здравето. Може би тези неприятности, които имам, са от студените зали с група “LZ”, с които обикалях толкоз доста години. 12 години концерти по читалища, когато още имаше и режим на тока. Спираха го на 2 часа. Залите студени, гримьорните студени. Не че се окайвам, само че в този момент си върша равносметка, че поради това се губи здравето. Постоянно боледувах: гърло, бронхити. Когато Теди беше дребна, най тежеше раздялата с нея. Това, че трябваше да живее сама с баба и дядо. Те се грижеха ужасно за нея, само че въпреки всичко фамилията не е семейство, когато детето не е към теб. Не можеш да усетиш празниците. Работехме доста, когато бяхме млади, с цел да спестим. За да създадем студиото, да имаме хубава инсталация.

Цената е: изгубено здраве, младост, хубави фамилни мигове, връща се в предишното Силвия Кацарова

След това взех решение да имам и независима кариера, с цел да ми е по-леко. А и да имаш група е доста огромна отговорност. Да подсигуряваш приход на 10 души е доста мъчно. Нощна работа, тежка. Не е елементарно да си музикант в България. Силвия Кацарова е запазила положителни другарски връзки с първия си брачен партньор Милчо Кацаров, откакто се разведе с него и се омъжи за предприемача Любомир Димитров. Когато взех решение да се омъжа за повторно и бяха писали, че двете с нея сме доста небогати, нямаме работа и по тази причина съм намерила милионер, с цел да свържем двата края... ето такива нелепости.
Да се влюбиш на 57 е ужасно, като че ли ти поникват крила, имаш муза...

За да покажа, че всичко е в предишното, кръстих един концерт “Живот като на кино”, тъй като текстът на песента дава отговор на моята същина. През целия си живот срещаме другари, предатели. Сблъскваме се с любови и раздели. Накрая, както и спомените избледняват, откакто сме изпили по една чаша вино, по този начин и животът ни е минал като на кино. Това е и моят съвет към всички. Всички да разсъждават в минало време и да повтарят, че всичко е минало сполучливо. Всяко нещо, което желая да ми се случи хубаво, аз го шифровам, че е минало сполучливо. С Любомир съм щастлива. Той не е в моя отрасъл и не се меси в работата ми. Правя това, което желая и както го желая. Той е в напълно друга среда, доста е спокоен. Той е мощен и моден, сантиментален и гальовен. С него се усещам сигурна. Харесва ми по какъв начин се облича, разпален ловджия е. Има огромна дружинка, доста постоянно са на лов. Аз не преставам да си върша нови песни, само че медиите пускат главно старите ни части... А публиката постоянно е била доста великодушна към мен. Бих желала хората да споделят за мен “Добър човек беше”. И да можех да изгладя бръчките с ютия, още веднъж да съм млада, това бих направила, в случай че имах магическа пръчка.

Поли БОЯНОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР