На 25 март тази година компанията Fairphone обнови операционната система

...
На 25 март тази година компанията Fairphone обнови операционната система
Коментари Харесай

Fairphone обнови операционната система на 5-годишен смартфон до Android 9

На 25 март тази година компанията Fairphone обнови операционната система на своя петгодишен модулен смарт телефон, основан на SoC Snapdragon 801 до Android 9 . Този телефон излезе на пазара в края на 2015 година и се оферираше с конфигурирана Android 5.1, като по-късно се появи опция за update до Android 7.1.

Разработчиците на това мобилно устройство споделиха, че не е било елементарно да бъдат приспособени всички модулни съставни елементи на Fairphone за Оценка за съвместимост Android 9, само че те са съумели да се оправят, въпреки и много късно след излизането на смарт телефона. Положението се е усложнило от това, че чипът Snapdragon 801 от дълго време не се поддържа от Qualcomm и проблемите с обновяването на графичния драйвер са почнали още с появяването на Android 7.0 Nougat през 2016 година.

Fairphone прибавя, че се е наложило нейните експерти да вършат всичко независимо без помощта на производителя на чипа. За да бъде направено обновяването до Android 9 те са създали към 477 хиляди теста за съгласуемост с инфраструктурата на Гугъл и по този метод са съумели да получат от интернет колоса нужните спецификации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР