На 25 март 2018 г. с изпити по математика II

...
На 25 март 2018 г. с изпити по математика II
Коментари Харесай

Кандидатстудентската кампания на СУ продължава с изпити по химия и математика

На 25 март 2018 година с изпити по математика II и химия продължава първата кандидатстудентска сесия за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Изпитът по математика II е писмен, с времетраене 4 часа. Той се състои в решение на осем задания, при решаването на които се употребяват познания от разнообразни тематики на учебната стратегия по математика. Всеки кандидат-студент би трябвало да се стреми да изложи решенията на дилемите от изпита цялостно, малко и ясно, като употребява въведената в учебно заведение математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа къси обосновки и пояснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или избрания са осъществени съответните доказателства, пресмятания, издигнатия и заключения.

Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства. При провеждането на изпита се позволява потреблението на писалки, пишещи синьо, черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.

Единственото позволено пособие по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, публикуван от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " не по-рано от 2007 година (с алена корица). Изпитът по химия е писмен, с времетраене четири астрономически часа. Той се състои от две елементи. Първата част е 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с избирателен отговор (един от пет); втората част включва 4 логичен задания (2 по неорганична и 2 по органична химия).

Отговорите на въпросите от теста се събират един час след началото на изпита. На всеки въпрос би трябвало да се означи единствено едно правилно решение. Въпроси с повече от един маркиран отговор се одобряват за невалидни. За всеки правилен отговор на въпрос от теста се дават 2 точки. Максималният брой точки за теста е 40. Логическите задания включват по няколко условия. Оценяват се единствено правилни отговори на поставените в тези условия въпроси. Някои от въпросите могат да изискват пояснение на избрани химични обстоятелства или закономерности. В подобен случай се чака малко пояснение и единствено на това, за което се пита.

При решение на логическите задания кандидат-студентите би трябвало да покажат, че схващат образователния материал, имат избран най-малко от познания по химия, които умеят да приложат за съответни химични проблеми, както и че имат добра химична просвета. Обемът на дилемите е съгласуван с времетраенето на изпита. Общият брой на точките от втората част на изпита е 80. В взаимозависимост от сложността, всяка задача носи от 15 до 25 точки.

На всеки кандидат-студент по време на изпита ще се дават помощни материали (периодична таблица, таблица за разтворимост, ред на относителна интензивност и ред на електроотрицателност), в случай че са нужни за решение на изпитното задание.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР