На 24 юни се състоя официалното откриване на новата лаборатория

...
На 24 юни се състоя официалното откриване на новата лаборатория
Коментари Харесай

СУХНИ Константин Преславски във Варна се сдоби с нова лаборатория

На 24 юни се състоя формалното разкриване на новата лаборатория по биология и здравно обучение в Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски “ - Варна, оповестиха от учебното заведение за Moreto.net.

Тя е построена и оборудвана по всички условия на наредбата за физическата среда, след утвърден учебен план по националната стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда ", модул " Подобряване на изискванията за пробна работа по естествени науки в профилираната подготовка ".

Полученото от МОН финансиране е удвоено със средства от учебния бюджет, с цел да се получи резултатът, на който през днешния ден всички - и възпитаници и учители се радват. Наличието на тази модерна и чудесно оборудвана лаборатория, директно обвързвана с кабинета по биология и здравно обучение, е причина за практическо асимилиране на познания и умения от 52 единадесетокласници, които тази година учат биология и здравно обучение като профилиращ предмет в учебното заведение.

През идната образователна година нови две групи по 26 възпитаници ще учат предмета като профилиращ. Всички те ще имат опция да работят със профилираните датчици за лабораторни извършения по биология и химия Labdisk, свързани със специфичен програмен продукт в Win училищен таблети и 55 " интерактивен екран за мигновено визуализиране и разбор на резултатите; с цифрови микроскопи 200х с USB камера с GlobiScope програмен продукт, pH тестери, лабораторна центрофуга, стерилизатор, техническа везна и редица други принадлежности и инструментариум. На разположение на учениците са съвременни работни места, учебен програмен продукт, непрекъснат безжичен интернет, умивалници, минихладилник и микровълнова печка за предпазване, изстудяване или стопляне на употребяваните проби, всевъзможни консумативи и належащо съоръжение.

Предстои учебното заведение да се включи в интернационален план по програмата Еразъм+ в партньорство със сродни учебни заведения в Европа, където биологията също се учи на равнище профилирана подготовка. Всички възпитаници споделиха своето неспокойствие и удовлетворение от основаните условия и по какъв начин лабораторията ще им разреши да учат на практика и пълноценно образователното наличие по предмета, тъй че след XII клас да могат естествено да продължат образованието си в медицински специалности, фармация или в областта на публичното здраве.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР