На 24 март Министерството на правосъдието на САЩ публикува официални

...
На 24 март Министерството на правосъдието на САЩ публикува официални
Коментари Харесай

ФБР обвини четирима руски държавни служители в киберсаботаж


На 24 март Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласява публични обвинявания против четирима съветски разузнавачи, които ФБР подозира в хакерски атаки против осведомителните запаси на интернационалните енергийни компании, предават украински медии. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3224
Тази информация е оповестена на уеб страницата на Федералното бюро за следствие.

Четиримата чиновници са работели за съветското държавно управление. Повдигнати са им две обвинявания за компютърни офанзиви против огромни предприятия в енергийния бранш.

Твърди се, че разследваните офанзиви са за интервал от 2012 до 2018 година и са засегнали стотици компании и организации в към 135 страни. 

В първото обвиняване против Евгений Викторович Гладких се твърди, че чиновник на проучвателен институт на съветското министерство на защитата и негови съучастници са се пробвали да повредят сериозната инфраструктура на трета страна, което е довело до две спешни прекъсвания на атакуваното оборудване. Впоследствие конспираторите се пробваха да хакнат компютрите на американска компания, която управляваше сходни сериозни инфраструктурни уреди в Съединените щати.



Във втория обвинителен акт против Павел Александрович Акулов, Михаил Михайлович Гаврилов, Марат Валериевич Тюков се твърди, че трима чиновници на съветската ФСБ и техните съучастници са направили хакерска атака, с цел да хакнат компютрите на стотици компании и организации, свързани с енергийния бранш по света. Получаването на достъп до атакувани системи би дало на съветското държавно управление опцията да нарушава тези системи по избор.

ФБР пусна самостоятелни карти за търсене на обвинени на британски, украински и съветски език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР