На 23 септември в село Черни Вит ще се проведе

...
На 23 септември в село Черни Вит ще се проведе
Коментари Харесай

Празник на домашните сирена в село Черни Вит

На 23 септември в село Черни Вит ще се организира третото издание на „ Празника на домашните сирена “. Организатор на събитието е Цветан Димитров – производител на известното Зелено сирене, със съдействието на Община Тетевен и Кметство с. Черни Вит.

На форума ще се показват домашни сирена от разнообразни райони на България, сирена от дребни мандри, самун, мед, вино и други Ще има демонстрации, презентации, дегустации и среща с забавни хора.

Особено скъпо ще бъде представянето на научни проучвания на обичайни артикули и новаторски подходи. В навечерието на празника /22 септември/ вила „ Арборетум “ ще бъде хазаин на съпътстващо събитие към празника - " Вечеря с пет обичайни сирена в подножието на връх Петрахиля ".

Там началник Веселин Бойкинов и началник Николай Пенев ще имат опцията да омаят присъстващите с обичайни домашни сирена в петстепенно меню.

За да бъде програмата цялостна, в събитието ще се включи и един от най-харизматичните енолози – Димитър Димов, който ще опише повече за виното.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР