"На 23 октомври ще бъде пуснато движението по обновения от

...
"На 23 октомври ще бъде пуснато движението по обновения от
Коментари Харесай

Обновеният участък на бул. “Тодор Каблешков“ отваря на 23 октомври

"На 23 октомври ще бъде пуснато придвижването по актуализирания от бул. “България “ до ул. “Боянски водопад “. След това за интервал от към две седмици ще се работи за дотъкмяване на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков “ и ул. “Костенски водопад “ до ул. “Делян Белишки “, която е малко преди кръстовището с ул. “Луи Айер “. Това заяви инж. Ангел Джоргов, заместник-кметът по строителство в Стноличната община, съобщи БНР.

Реконструкцията на кръстовището при ул. "Луи Айер " и работите по северното пътно платно на булеварда ще бъдат осъществени през идната година.

Строителните действия при създаване на разширението на булеварда при първите три стадия е трябвало да се съобразят с осъществяването на газопровод и топлофикационен колектор, както и с отклонения за прилежащите здания в региона.



Бул. “Тодор Каблешков “ е част от вътрешния градски кръг и е един от най-натоварените. Разширението му е значимо за извеждането на трафика от центъра на града.

След реконструкцията булевардът ще има нови тротоари, велоалея, и три платна в посока за придвижване. Резервира се и линия за създаване на трамвайно придвижване по средата.

С цел да по-малко усложнение в напредването и обезпечаване на връзки с прилежащите жилищни квартали строителните действия се правят на стадии в избрани сектори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР