На 23 и 24 юли от 21:00 ч. Шекспирова компания

...
На 23 и 24 юли от 21:00 ч. Шекспирова компания
Коментари Харесай

Шекспирова компания „Петровден“ представя „Комедия от грешки...

На 23 и 24 юли от 21:00 ч. Шекспирова компания „ Петровден “ се завръща „ под купола
небесен “. Лятната театрална продукция тази година е „ Комедия от неточности “ под режисурата на британката Тери Фендър. Мястото още веднъж е откритата сцена в ОУ „ Константин Величков “, с. Паталеница.
Тери Фендър слага за трети път шекспиров театър в Паталеница. През 2016 година тя сложи пиесата „ Дванайста нощ “, а на 20-годишнината на „ Петровден “ през 2019 година феновете видяха постановката „ Сън в лятна нощ “.
За трети път работя в Паталеница и съм изключително щастлива да съм още веднъж тук след толкоз сложни месеци по време на пандемията. За мен е наслаждение да се върна в Паталеница и да работя под намерено небе с тазгодишната натрупа от надарени млади артисти. Реших да представим „ Комедия от неточности “ – една радостна и енергична комедия за две двойки близнаци, две сестри, непознати земи, отчуждени родители, екзотични търговци, едно корабокрушение и сбъркани самоличности. Пиесата е цялостна с полуда и забавление, които имат за цел да доставят наслаждение на публиката и да ни върнат тези хубави усеща, които изключително в този момент са ни най-нужни! Очаквам с
неспокойствие да посрещна публиката на нашата пъстроцветна и вълнуваща комедия.
Тери Фендър стартира кариерата си като професионална актриса. Учила е в Drama Centre в Лондон, както и в Goldsmith College към Университета на Лондон и продължава да развива и уголемява своята работа като актриса, режисьор и учител.
Тери стои в челните редици на актьорското образованието във Англия през последните двадесет години, като измежду другите ѝ позиции са тази на шеф на Guildford School of Acting към Университета в Съри, а сега тя управлява Академията по музикално и театрално изкуство на университета Falmouth.
В постановката взе участие екип от надарени млади артисти. Ветеранът измежду тях, с най- доста участия в Паталеница, е артистът от Сатиричен спектакъл „ Алеко Константинов “ Константин Икономов. С други участия през годините са Самуела-Ивана Церовска, Крис Атанасов, Велизар Емануилов и Татяна Йолинска. Хореографията е поверена на Калина Георгиева, част от екипа на Атом спектакъл. Сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова и Илина Грозева. Композитор е Милен Апостолов, който в последните години интензивно написа музика за спектакъл и кино, притежател на „ Икар “ 2020 за театрална музика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР