На 23 и 24 март в осем града в страната

...
На 23 и 24 март в осем града в страната
Коментари Харесай

Регионално състезание по правопис на английски език ще се проведе във Варна

На 23 и 24 март в осем града в страната (София, Пловдив, Варна, Разград, Велико Търново, Монтана, Благоевград и Сливен) ще се проведат районните надпревари на Деветото национално съревнование по правопис на британски език „ Спелинг Бии “. В тях ще вземат участие класиралите се на първо и второ място възпитаници от извършените 297 учебни надпревари в съответните райони.

В град Варна надпреварата ще се организира на 23 март, събота от 11 ч., в СУХНИ " Константин Преславски " ул. " Атанас Георгиев " № 20.

През тази година в надпреварата се включиха над 6500 възпитаници от 297 учебни заведения в цялата страна. Най-добрите 30 възпитаници, излъчени след районните надпревари ще вземат участие в националния край на 21 април 2019 година в София и ще дефинират Spelling Bee първенеца на България. В миналогодишното съревнование влиятелната премия беше извоювана от Бианка Месова от гр. Перник.

Spelling Bee е обичайно американско съревнование, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език. Целта на надпреварата е да увеличи интереса на учениците към проучването на британски език и да усъвършенства знанията им посредством занимателни и интерактивни действия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР