На 23 декември, точно преди Коледа, Европейската агенция по лекарствата,

...
На 23 декември, точно преди Коледа, Европейската агенция по лекарствата,
Коментари Харесай

Европейският съюз одобрява ваксината на Pfizer/BioNTech точно преди Коледа

На 23 декември, тъкмо преди Коледа, Европейската организация по медикаментите, ще утвърди против COVID-19 на фирмите Pfizer и BioNTech, заяви Ройтерс.
“Да, Европейската организация по медикаментите ще вземе решението си на 23 декември ”, споделил източник от немското държавно управление. Преди това немският здравен министър Йенс Шпан изрази вяра Европейски Съюз да утвърди бързо имунизацията, с цел да може имунизациите в страните-членки да стартират преди края на годината.
 Кипър разгласи проект за ваксиниране против ковид Кипър разгласи проект за ваксиниране против ковид
Кипър разгласи през днешния ден подробния проект за ваксиниране против ковид. Първите ваксини се чакат при започване на януари, по едно и също време с различен...
В началото на този месец ЕМА заяви, че ще разгласи решението си за имунизацията на Pfizer/BioNTech до 29 декември, а за тази на компания Moderna – на 12 януари. Последната дума е на Еврокомисията, само че тя нормално се преценява с рекомендацията на организацията. В Съединени американски щати, Канада и Англия имунизационните акции са към този момент в ход.
Ситуацията с разпространяването на ковид в Германия остава невиждано сложна, честотата остава висока и нараства, предизвести шефът на института “Робърт Кох ” Лотар Вилер. Вирусът се популяризира във всички възрастови групи и ги визира без изключение. Институтът чака обстановката да се утежни преди коледните празници. ЮНЕСКО прикани държавните управления да дадат на учителите предпочитан достъп до имунизациите и те да бъдат третирани като служащи на първа линия.
В Гърция жителите няма да избират коя ваксина да им бъде поставена, както не си избират и грипната, съобщи зам. здравният министър Василис Контозаманис. Ваксинирани ще бъдат до 2 млн. души на месец. Другата компания, чиято ваксина е на финалната права - AstraZeneca, може да изиска от американската Федерална организация по медикаментите да утвърди нейната разработка до февруари.
Американският режисьор Оливър Стоун пък заяви в изявление за “Первий канал ”, че преди няколко дни се е имунизирал с съветската ваксина “Спутник V ”. “Не знам какъв брой ще ми помогне това, само че чувах доста позитивни неща за съветската ваксина. Предстои ми втора инжекция, тъй че още веднъж ще би трябвало да дойда тук в Москва. Но съм много окуражен и смятам, че вашата ваксина е потребна ”, съобщи Стоун.
 Околийски: Българите считат, че пандемията е раздухана от медиите Околийски: Българите считат, че пандемията е раздухана от медиите
„ Конспиративното мислене получава много висок резултат в България. От юли насам са се нараснали значително вярванията в секрети орг...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР