На 22 февруари Европейската комисия прие делегиран акт, който позволява

...
На 22 февруари Европейската комисия прие делегиран акт, който позволява
Коментари Харесай

Как преболедувалите COVID да изтеглят сертификат

На 22 февруари Европейската комисия одобри делегиран акт, който разрешава издаването на документи за преболедуване въз основа на позитивен резултат от бърз антигенен тест.

Тази опция е планувана в това число за лица, тествани на или след 1 октомври 2021 година, с изискването употребяваният бърз антигенен тест е включен в общия лист на Европейски Съюз за антигенни проби за COVID-19.

Валидността на европейските цифрови Коронавирус документи за преболедуване е от 11-тия до 180-тия ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване или бърз антигенен тест за COVID-19. Тези документи могат да се употребяват при пътешестване в Европейски Съюз.

Припомняме, че преди приемането на делегирания акт документът за преболедуване на COVID-19, потвърдено с бърз антигенен тест, се използваше само на територията на обособени страни, с решение на националните здравни управляващи.

Всички лица, преболедували, потвърдено с бърз антигенен тест, изследвани на или след 1 октомври 2021 година, към този момент могат да изтеглят от www.his.bg своя Европейски дигитален Коронавирус документ.

За задачите на националния здравен надзор, документът за преболедуване може да се употребява на територията на България от 11- тия до 365-тия ден от датата на първия позитивен резултат от PCR проучване или бърз антигенен тест за COVID-19.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР