На 21-ви юли, областният управител Виолета Иеремиева проведе работна среща

...
На 21-ви юли, областният управител Виолета Иеремиева проведе работна среща
Коментари Харесай

Областният управител Виолета Иеремиева проведе работна срещна с шефа на РД ПБЗН-Плевен

На 21-ви юли, регионалният шеф Виолета Иеремиева организира работна среща с комисар Станислав Атанасов – шеф на районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ -Плевен, който показа работата и проблемите на районно равнище.

126 са произшествията на територията на област Плевен от началото на този месец към днешна дата, регистрирани на тел. 112.

Това е с 50% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато броят им е бил 250, осведоми комисар Атанасов. По време на срещата с регионалния шеф той посочи, че това прави приблизително сред 10 и 13 катастрофи на денонощие за цялата област Плевен, като преобладаващи са пожарите, провокирани от човешка активност.

В общините Пордим, Искър и Долни Дъбник за посочения интервал не е имало катастрофи.

Броят на годишните катастрофи в област Плевен е достигал сред 1000 – 2000. В структурата на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Плевен има7 районни служби и два сектора, като единият е новооснован - от м. ноември предходната година в ж. к. „ Сторгозия “.

Комисар Атанасов насочи специфична покана към госпожа Иеремиева да посети новия сектор, който е плод на съвсем петгодишни старания и работа. 95% от ремонтно-строителните действия са приключени. Очаква се акт 16, а до края на годината - публично разкриване.

Комисар Атанасов срещна още ВиолетаИеремиева със сериозен и нерешим за момента проблем.

Става дума за постройката на пожарната работа в Левски, която е от 50-те години на предишния век, преустроявана е и все още по никакъв не дава отговор на актуалните потребности. Имотът е без акт за държавна благосъстоятелност. За да се изготви актуален план, отговарящ на актуалните потребности, документът е нужен.

Областният шеф на Плевен Виолета Иеремиева изиска детайлно да се запознае с казуса и се ангажира за неговото решение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР