На 21 февруари 2022 г. Владимир Путин представи своята реч

...
На 21 февруари 2022 г. Владимир Путин представи своята реч
Коментари Харесай

Как работят икономическите санкции

На 21 февруари 2022 година Владимир Путин показа своята тирада пред света и публично призна независимостта на Донецк и Луганск – елементи от Източна Украйна. Отрече суверенитета на Украйна като страна, в която живеят близо 44 милиона души. Основната концепция на съветският първи е, че Украйна е била отцепена от картата на Съюз на съветските социалистически републики, когато е била проектирана от самия Владимир Ленин. По думите на Путин, Украйна съществувала само от падението на Съюз на съветските социалистически републики.

Интересно, само че в случай че това е логиката, то би трябвало да приемем, че Украйна би трябвало да е отговорна за рухването на Съюз на съветските социалистически републики, което обаче се оркестрира от самите ръководители на един от най-абсурдните съюзи в света. Путин преглежда Украйна като особена територия, обвързана с тяхната история, просвета и нематериалност. Войниците на двете нови територии се считали напълно за миротворци, въпреки и от анексирането на Крим, до този миг, историята да продължава да е изключително цветна и неофициални борби да се водят много дълго и съществено.

С появяването и на упоритости за цялостна инвазия, Владимир Путин стартира доста да превърта историята и да демонстрира, че спомените от Втората Световна война са на път да се повторят. И въпреки всичко, след към този момент съвсем 2 години от военните дейности, започваме да обръщаме внимание и на други детайли, които по един или различен метод се отразяват върху всекидневния руснак – глобите.

Санкциите най-често са икономическата версия на бомбите и патроните, които имат за цел да основат сериозен напън върху друга страна и най-много върху режима на водачите, които са ги построили. Те са метод за въздействие върху отрицателна страна, която въздейства върху другите. Обикновено се обръща внимание на капиталите на дадена цел, които включват фондове в банки, жилища и други. Подобни практики се случват в Съединени американски щати, където в случай че има сходни съмнения, финансовите институции стартират да работят.

В по-мащабен проект, тяхната съществена цел е да пресечен интернационалната търговия, да спрат търговията с оръжия през граница и други. Същите постоянно се употребяват до елементи в промишлеността, които се доставят от трети страни. Както Съединени американски щати, по този начин и други страни могат да употребяват Международния Икономически силов акт от 1977 година и да работят в тази посока. Конгресът приема и законът Магнитски през 2012 година и с него постанова наказания на Русия.

Името е повече от ясно – Сергей Магнитски е юрист, който се пробва да отбрани правата на непознат вложител в Русия, само че най-после се оказва, че е играл за неверната страна, тъй като е погубен в пандиза. По време на нашествието през 2014 година в Украйна, конгресът още веднъж обръща внимание на икономическите наказания, само че те не са в подобен резултат. В началото на войната стана ясно, че Байдън публично ще изисква от всяка една американска финансова институция да спре да обработва транзакции на съветската банка ВЕБ. Това публично значи, че същата няма да може да употребява долари, с цел да се разплаща. Санкциите са детайл, който се употребява за охлаждането на пристрастеностите, преди да се стигне до въоръжен спор.

Всяка една страна има правото да постанова наказания, не е наложително да бъде единствено Съединени американски щати. Най-честата процедура е обвързвана с обединяването на няколко страни върху еднакъв тип наказания. Съществуват стопански наказания, наказания за търговия с оръжие, наказания за пътешестване и затваряне на граници. От 1966 година ще открием, че ОН е наложили наказания към 30 пъти на страни в Южна Африка, както и в Северна Корея.

Следващият обичан въпрос е: работят ли?

Преди всичко е редно да се открият някакви цели. Ако концепцията е обвързана с наказване, то ограниченията би трябвало да бъдат сведени до стопански болки и върху други страни, които вероятно биха подпомагали провинилата се страна. Ако задачата е да се промени напълно ситуацията в една страна, тогава се употребяват други величини. Ако някоя страна има ресурсите да издържи една глоба, то би трябвало да се наложи друга. След като Съединени американски щати постанова наказания на Куба, единственият ѝ търговски път е със Съюз на съветските социалистически републики. Куба продава захарта си към 5-6 пъти по-скъпо, в сравнение с е допустимо по принцип.

Санкциите постоянно се отразяват и върху хората, които могат да бъдат лоста на едно правителсво. Има и по този начин наречените умни наказания, които се концентрират върху политически водачи, само че не и върху хората. По този метод към момента ще има достъп до медикаменти и други артикули от първа нужда, само че няма да има особени наслади като визити на курортни селища, специфични първокласни доставки и други. Преди да текне даже и газът за Германия по новия поток от Русия, Германия би трябвало да го лицензира и легализира, а на този стадий просто не го прави. Със сигурност можем да признаем, че това са едни от най-суровите стопански наказания, които са налагани.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР