На 20 юни в Полша започва третото издание на Европейските

...
На 20 юни в Полша започва третото издание на Европейските
Коментари Харесай

Как БНТ ще отрази Европейските игри в Краков-Малополска 2023

На 20 юни в Полша стартира третото издание на Европейските игри, в което ще вземат присъединяване над 100 български спортисти. Българска национална телевизия 3 ще излъчи 60 часа от надпреварите, като акцентът в програмата ще бъдат тези по лека атлетика, кану-каяк, финалите в стрелбата и бокса.

По този мотив Евгени Николов - продуцент в Дирекция " Спорт " гостува в " Денят стартира ".

" Игрите започват публично на следващия ден, само че през днешния ден в 18:00 ч. ще бъде първото ни директно предаване с отборното състезание по лека атлетика, където България е във Втора лига и се надяваме, че българите ще съумеят да запазят мястото си там. Изцяло по Българска национална телевизия 3 ще се излъчват игрите ", показа журналистът.

Европейските игри ще се проведат в град Краков и в района на Малополска. До 2 юли за медали ще се борят най-хубавите състезатели в 18 олимпийски спорта, като част от конкуренциите са и квалификации за Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година

" Ще могат да се печелят и квоти за Париж 2024, тъй че да им пожелаем триумф. Надяваме се на едно доста положително показване и на приятна страст с Българска национална телевизия 3, над 60 часа ще излъчваме от през днешния ден до 2 юли. Въпреки, ча са проведени от европейските олимпийски игри, не можем да кажем, че това са европейски олимпийски игри. Това е трето издание на европейските игри, и се надяваме, че България ще се показа почтено ", разясни още Евгени Николов.

Над 100 са представителите на България на Европейските игри. Сред участниците са олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, сребърната олимпийска медалистка по пукотевица Антоанета Костадинова, шампионките в бадминтона от първото издание на Европейските игри и трикратни шампионки на Стария континент на двойки Габриела и Стефани Стоеви, Владимир Зографски, който ще започва в конкуренцията в ски-скока, най-хубавите ни състезатели по лека атлетика и джудо, които ще ни показват в отборните надпревари, както и водещите ни национали по бокс, кану-каяк, фехтовка, олимпийско таекуондо, съвременен петобой, кикбокс, артистично плуване, скокове във вода, пукотевица с лък, спортно катерене, ров. Дебют ще направи и двойка по падел тенис.

Освен това форумът включва в програмата си и 7 неолимпийски спорта, които ще обогатят и оцветят игрите.

Вижте целия диалог във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР