На 20 юли пациенти от Варна и региона ще имат

...
На 20 юли пациенти от Варна и региона ще имат
Коментари Харесай

Неврохирургът доц. Токташ с безплатни консултации във Варна

На 20 юли пациенти от Варна и района ще имат опцията да се съветват гратис с водещия неврохирург доцент доктор Зафер Оркун Токташ. Топ експертът от Турция, който е извънредно издирван от пациенти от целия свят, в това число и България, одобри поканата на Звезделина Лютфи, шеф на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, да гостува у нас за облекчение на българските пациенти. Консултациите са подобаващи за хора с мозъчни тумори и гръбначни болести, които се нуждаят от второ мнение или се интересуват от лекуване в чужбина.
Доц. Зафер Оркун Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е траял и докторантурата си. През 2014 година е взел участие в научно-изследователски действия в Харвардския университет. Съвместно с проф. доктор Денис Кония са патентовали като откритие регулируеми импланти, които се употребяват в гръбначната хирургия. Доц. Токташ е създател на редица научни материали в региона на гръбначно-мозъчните болести и е един от водещите престижи в южната ни съседка за лекуване на дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, гръбначни тумори, сколиоза и гръбначни деформации. Преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „ Медикъл Парк Гьозтепе “, където разполагат с Center of Excellence за лекуване на сколиоза.
Тумори на основния и гръбначния мозък
Доц. Зафер Оркун Токташ е натрупал забележителен опит и експертиза в лекуването на мозъчни тумори, а в арсенала му влизат всички най-съвременни способи в тази бързо разрастваща се здравна сфера. В наши дни неврохирурзите във високотехнологичните лечебни заведения работят с техники, които разрешават свеждане до нула на грешките по време на интервенция. С технологиите за интраоперативно сканиране и навигация е допустимо хирургът още по време на самата интервенция да наблюдава каква част от тумора е почистил. Един от постоянно прилаганите нови способи е и потреблението на томография и ангиография в операционната. Или в резюме, в актуалните лечебни заведения към този момент съвсем всички радиологични проучвания могат да се ползват и в операционните зали. Все по-често намира приложение и методът на мониториране на нервната система по време на интервенцията. Това основава положителни предпоставки за попречване на евентуални увреждания, в това число парализа след мозъчна интервенция.
Гръбначна хирургия и микрохирургия
Развитието на новите технологии в медицината докара до революционен прогрес в региона на гръбначната хирургия през последните години. Така да вземем за пример апаратурата за невромониторинг разрешава да се избегнат рисковани придвижвания по време на интервенция, а това покачва успеваемостта на хирургичните интервенции. Използват се микроскопски интервенции с висока степен на точност. Например при дископатия, когато се постанова хирургична интервенция, до засегнатия сектор се доближава през 1 – 1,5 см кожен прорез, като се работи със специфичен микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният способ е използван както при един, по този начин и при повече наранени прешлени. С него пациентът се възвръща доста по-бързо, а белегът е най-малък.
Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с доцент доктор Зафер Оркун Токташ във Варна би трябвало се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402. Те ще би трябвало да дават на място всички налични досега медицински документи и образни проучвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР