На 20 януари 2022 г. от 18:30 ч. се проведе

...
На 20 януари 2022 г. от 18:30 ч. се проведе
Коментари Харесай

120 години катедра „Икономика“ – онлайн семинар относно икономическите и социалните ограничения в условията на Covid-19

На 20 януари 2022 година от 18:30 ч. се организира онлайн семинар с резултати от изследователския план „ Българската стопанска система през първата година на пандемията Covid-19 – секторни разбори и непосредствени макроикономически резултати “, осъществен от екип към катедра „ Икономика “ на Стопанския факултет.

По време на онлайн полемиката доцент доктор Милен Велушев и гл. ас. доктор Стоян Шаламанов подчертаваха върху предстоящите траектории за развиване на здравната криза; структурните промени в региона на макроикономическата политика и новите вероятности за догонващо икономическо развитие; обществените провокации и техният стопански отпечатък в народен и световен план; вероятностите пред цифровата промяна и катализиращият резултат от Covid-19. Модератор на полемиката бе доцент доктор Мариела Ненова-Амар, която насочи вниманието на присъстващите към трансформационните процеси, които следва да оформят бъдещия публичен модел на развиване.

Екипът на катедра „ Икономика “ приготвя втора част на уебинара и показване и на други аспекти от изследователския план през февруари 2022 година като част от събитията, с които означаваме 120-годишния празник.

____________________________

Катедра „Икономика“ на Стопанския факултет е правоприемник на катедра „Политическа икономия“, основана с решение на Академичния съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ на 21 октомври 1902 година С Постановление на Министерския съвет от 1951 година Стопанският факултет е обособен от Софийския университет. Само катедра „Политическа икономия“ остава в границите на Университета и през 1953 година е обособена като независимо звено, директно подчинено на Ректората. Стопанският факултет на Софийския университет е възобновен с решение на Академичния съвет от 16 май 1990 година, с което катедра „Икономика“ продължава своята активност и развиване. През 2022 година катедрата ще означи 120-годишен празник със серия от събития, ориентирани към студентите и докторантите на Стопанския факултет и академичната общественост в страната и чужбина.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР