На 20 октомври хора по целия свят в над 500

...
На 20 октомври хора по целия свят в над 500
Коментари Харесай

Пловдив отново се включва в глобална инициатива срещу трафика на хора

На 20 октомври хора по целия свят в над 500 местоположения ще се причислят по едно и също време към световната самодейност " Поход за свободата “ ( " Walk For Freedom " ). Събитието е израз на груповото изпитание, водено от Фондация " Кампания А21 “, международна организация за битка с трафика на хора за унищожаване на модерното робството на всички места и вечно.

По случай  18 октомври – Европейски ден за битка с трафика на хора, Местната комисия за битка с трафика на хора - Пловдив взаимно с Български Червен кръст - Пловдив и със съдействието на Националната комисия за битка с трафика на хора за повторно ще вземат присъединяване в самодейността. Желанието на уредниците е да подчертават върху казуса трафик на хора, неговите измерения, форми и способи за противопоставяне.

" Трафикът на хора  е закононарушение, посредством което по данни на Европол се генерират средства на стойност 20-25 милиарда евро годишно. Ясно изразената му аналогия с робството, при което хората се третират като стока, движимост – годна за обмен, влиза в несъгласие с разбирането ни през днешния ден за обществен ред в една демократична страна. Затова ние сме уверени, че можем всички дружно да сложим завършек на тази остра форма на поругаване и потъпкване на главните човешки права. Вярваме, че точно тази образна проява наречена " Поход за свободата “ е едно от най-влиятелните събития, проведени в тази посока и извършения от нас районен  поход ще рефлектира световно върху битката с казуса “, разяснява ръководителят на Местната комисия Пловдив заместник-кметът инж. Златин Велев.

Присъединете се към нас и станете част от похода на 20 октомври. Стартираме в 11 часа, посоката е от пл. " Стефан Стамболов “ до Римски стадион и назад. Нека извървим безмълвно пътят към свободата на милионите жертви на трафик на хора по света – приканват уредниците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР