На 20 ноември България отново се присъединява към Световния ден

...
На 20 ноември България отново се присъединява към Световния ден
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от катастрофи

На 20 ноември България още веднъж се причислява към Световния ден за възпоминание на починалите при пътни произшествия, който се отбелязва от 2005 година в сходство с Резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации всяка трета неделя на ноември.
На този ден още веднъж целият свят се сплотява в напъните си жертвите от пътни произшествия да намалеят. И тази година мотото е „ Помним! Подкрепяме! Действаме! ”.
В храмовете на всички публично показани религии у нас от началото на седмицата се насочат молебствия за упокой на душите на жертвите и за поддръжка на потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи, както и на техните родственици и близки.
На 20 ноември в храм-паметник " Александър Невски " в София ще се организира службата за починалите в произшествия и за поддръжка на потърпевшите в произшествия на пътя, на която ще участват представители на управлението на Министерство на вътрешните работи и на ГДНП, както и полицейски чиновници.
Като самобитен апел към обществото, в 12.00 часа на построени пешеходни зони в градовете в страната ще бъдат ситуирани патрулни коли с включени сигнални светлини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР