На 20 март - сряда, от 18 ч. в зала

...
На 20 март - сряда, от 18 ч. в зала
Коментари Харесай

На 20 март в Хасково ще се обсъжда концепцията за интегрирани териториални инвестиции

На 20 март - сряда, от 18 ч. в зала „ Хасково “ на пл. „ Общински “ 1 в град Хасково ще се организира публичното разискване на Концепцията за интегрирани териториални вложения за транспортна осигуреност и стабилно развиване на Община Хасково. Водещ сътрудник в създаването й е Агенция „ Пътна инфраструктура “, а срещата се провежда от Областен информативен център – Хасково по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027.

В концепцията АПИ взе участие с предложение за създаване на южната дъга (югоизточен и югозападен обход) от околовръстния път на Хасково, с приблизителна дължина към 12 км. Строителството на плануваното трасе ще разреши изнасянето на тежкотоварния и директен трафик към периферните зони на града. Това ще облекчи придвижването по улична мрежа в обитаемото място, ще увеличи сигурността и ще ограничи замърсяването на околната среда.

Концепцията планува още вложения в периферната градска зона – кв. Болярово. Реализацията на действия заложени в концепцията ще допринесат за основаването на сигурна и функционална градска среда и за превръщането на града в сложно пространство за делова интензивност и място за живеене.

Презентацията и анкетата на концепцията №BG16FFPR003-2.001-0046 „ Транспортна осигуреност и стабилно развиване на община Хасково, област Хасково, Южен централен район за обмисляне от равнище 2 за интервала 2021-2027 година “, са в следните линкове:

Получаването на социална поддръжка е едно от изискванията за одобрение на концепцията и ще способства за увеличение на опцията плануваните вложения да бъдат изпълнени със средства от европейските структурни и капиталови фондове.

Всяко заинтригувано лице или страна, може да направи рекомендации или възражения, във връзка с препоръчаната идея като попълни анкетата или като ги изпрати на електронната поща на ОИЦ-Хасково: [email protected];

При нужда от спомагателна информация можете да се свързвате с специалисти от  ОИЦ – Хасково като част от Звеното за обществени съвещания към Регионалния съвет за развиване (РСР) на Южен централен район (ЮЦР) на телефон: 038/622263.

 

 

--
Пресцентър АПИ

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР