На 2 юни 2023г. Районният съд в Добрич ще закрие

...
На 2 юни 2023г. Районният съд в Добрич ще закрие
Коментари Харесай

Районният съд в Добрич закрива учебната година по образователна програма за ученици

На 2 юни 2023г. Районният съд в Добрич ще закрие образователната година по Образователната стратегия „ Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Дейностите по програмата ще завършат с показване на галерия и привиден развой по приказката „ Патаран и Цървулан “. Делото ще бъде разиграно от четвъртокласници от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ пред техни съученици и родители, от 10.30 часа в 3-та правосъдна зала. Тогава ще бъдат оповестени и спечелилите в проведения от съда конкурс за детска рисунка на тематика „ Правосъдие “, а всички показани произведения ще бъдат подредени в галерия.

Заключителните прояви по просветителната стратегия са отдадени на Международния ден на детето. По мотив празника Районният съд ще предложи на гостите си диалог на тематика „ Правата на децата “ и ще зарадва участниците в симулативния развой с дарове. Награди са обезпечени и за създателите на отличените произведения в състезанието за рисунка.

В образованието, проведено от Районния съд през тази образователна година, бяха обхванати над 100 възпитаници от четвъртите и десетите класове в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Със съдействието на лектори от съда те обогатиха знанията си за законите, правораздаването, за правата и отговорностите си като жители. В заниманията с учениците се включиха съдиите Любомир Генов, Георги Пашалиев, Албена Колева, Мирослава Неделчева и правосъдният админ Албена Димитрова.

Образователната стратегия „ Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ се реализира в цялата страна по съглашение за съдействие сред Висшия правосъден съвет и Министерството на образованието и науката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР