На 2 януари 2000 г. 18-годишният Зеб Куин ще отиде

...
На 2 януари 2000 г. 18-годишният Зеб Куин ще отиде
Коментари Харесай

Историята на Зеб Куин, чието убийство не може да бъде разгадано повече от 20 години

На 2 януари 2000 година 18-годишният Зеб Куин ще отиде на работа в Уолмарт в родния си град Ашвил, Северна Каролина. След като завършва промяната ще се прибере с сътрудник, който може да го закара и в никакъв случай повече няма да бъде забелязан. Около 9 часа в една съдбовна събота вечер, Куин се среща с сътрудника си Робърт Джейсън Оуенс на паркинга пред магазина.

Двамата са видяни на охранителните камери на магазина, до момента в който си купуват безалкохолно и по-късно Куин и Оуен – сътрудника ще карат своите коли в една и съща поска. В продължение на две десетилетия никой не е виждал повече Зеб.

Дори и откакто неговият сътрудник е упрекнат за ликвидиране през 2017 година още не може да се каже какво се е случило с младежа, а следите са толкоз комплицирани, че самите проверяващи още не знаят по какъв начин някой се е разминал толкоз дълго време с ликвидиране. Как се прави съвършеното закононарушение?

Зеб се ражда на 12 май 1981 година и постоянно демонстрира, че може да извърши задачите си. Описват го като добър и рационален юноша, който демонстрира доста почитание към фамилията си. Някъде към 2000 година е мислил да се запише при офицерите в ресурс и да изкара военна работа, а по-късно да стане и професионален боец. Преди това работи в близкия Walmart, с цел да спести пари и да си купи нова кола – преди този момент кара фамилната Mazda, която му е предоставена за прилагане и с която може да върви понякога на работа.

Именно тогава Оуен ще показа, че познава човек, който продава кола в региона и в случай че се интересува, двамата могат да я огледат. След промяната се договарят да минат около въпросният притежател и са видяни още веднъж около различен магазин към 9 часа и 15 минути. След това към този момент няма никакви следи.

На идващият ден Денис Влахикс – неговата майка – ще го разгласи за липсващ. Става още по-интересно, когато полицията открива автомобила му. Той е паркиран до заведение на 6 януари. Фаровете са включени, картинка на уста и изумителен знак са нарисувано на задния прозорец с червило и има малко кученце на задната седалка. Като допълнение към черния лабрадор – един от служителите на реда ще го осинови – полицията открива няколко бутилки и яке, което не е на Куин, съпроводено с карта за хотел.

По време на следствието ще има и едно обръщение, че непозната жена е била видяна да ръководи автомобила. По думите на очевидеца, това е очевидно млада жена, която се приближава най-вече до Мисти Тейлър – неговата публична другарка, която е имало връзки с него, преди да изчезне. По това време Мисти е била към момента с различен мъж на име Уесли Смит. Същият постоянно проявявал своята експанзия и било разбираемо за госпожица Тейлър да откри някой различен.

Това е единствено една от първите следи, които ще се появят в идващите години. След като Оуенс се появява като евентуален обвинен, полицията стартира да го разпитва. Той ще твърди, че са се отбили до магазина в посоченото време, Куин употребява фаровете си, с цел да алармира на Оуен да отбият. След като стопират, Куин споделя, че е получил известие по пейджъра си – остаряла машина, която е една от първите форми на късите текстови известия.

Куин се тормозил и най-малко по този начин наподобява на камерата, извинява се за анулация на проектите и по-късно изчезва. Оуенс ще съобщи, че от бързане, Куин даже го е закачил за задната ризница. Няколко часа по-късно обвиненият още веднъж ще отиде в болница със следи от пострадвания по главата и с няколко охлузени ребра. По негови думи е претърпял злополука с друга кола. Във въпросната вечер няма нито една злополука в региона.

На 4 януари някой, който се показва за Зеб ще съобщи на чиновниците в Уолмарт, че е болен, само че единствено толкоз. Според супервайзъра Пати Кинг, гласът въобще не звучал като този на Зеб. При наново позвъняване, телефонът ще бъде вдигнат от непосредствен дилър на Volvo, където Оуен работи на второ място. Заподозреният ще каже, че Зеб го е помолил да се обади, само че фамилията не има вяра и на дума от написаното и споделеното.

В работа ще стартират да го питат какво е направил с момчето, само че той не дава отговор, тъй като не знае нищо. Според Оуен, до момента в който тялото на Зеб или самият Зеб не бъде открит, никой нямало да смъкна съмненията си от него и това е тъкмо по този начин. След като няма никакви доказателства, стартира следене на пейджъра, който също изчезва на същата дата. Последното известие е изпратено от вкъщи на вуйна му Устич, която обаче твърди, че в никакъв случай не е звъняла. По това време е била с другар на име Тамара Тейлър – майката на Мисти, която твърди, че в никакъв случай през същата вечер лелята не е посягала към телефона.

След като Мисти и Зеб се срещат и младежът схваща какви са връзките с сегашния другар, като всеки естествен човек, желал да помогне. Приятелите признават, че приказвал тъкмо за това доста дълго време. След като гаджето на Мисти – Смит, схваща за връзката, стартира да прави дребни закани и да става по-злобен. Приятелите ще признаят, че има някакво напрежение сред двамата и е имало пререкания, само че не и физическо принуждение. Според вуйна Устич, Смит и Тейлър били в дома на Тамра на 2 януари, когато Зеб изчезва. След като неговата вуйна не е била на телефона, кой тогава е направил позвъняването.

За да стане още по-странно, някой е съумял да влезе вкъщи ѝ с щурм същата вечер. Нищо не е откраднато, само че някои предмети са разместени. След като няма по какъв начин да се свържат всички улики, следствието стига до мъртва точка и няма никакви отговори. Цели 15 години няма никакъв отговор и Робърт Джейсън Оуен е задържан за ликвидиране на 17 март 2015 година За убийството на своята брачна половинка, а не това на Зеб. Под натиска на проверяващите ще признае, че е отговорен за три убийства – на брачната половинка си, нероденото им дете и за Зеб, който съумял да разчлени.

Има сигнал в полицията, че Оуен е почнал да прави рибарник в своя парцел, само че малко след изгубването на Куин е завършил да се занимава с него. Знае се, че го е бетонирал и нищо повече. Открити са облекла, кожа и други твърди фрагменти, за които се подозира, че са от найлонови торби. През 2017 година правораздаването декларира, че Оуен е отговорен и за третото ликвидиране. Най-интересното е, че Оуен в никакъв случай не споделя по какъв начин е съумял да го извърши, до този миг няма информация за всичко това.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР