На 2-ри май от 11:00 часа пред сградата на Съдебна

...
На 2-ри май от 11:00 часа пред сградата на Съдебна
Коментари Харесай

Плевенските прокурори: Терористичният акт срещу Иван Гешев е акт срещу държавността на Р България

На 2-ри май от 11:00 часа пред постройката на Съдебна палата в град Плевен десетки прокурори, следователи и чиновници от Плевенския правосъден регион излязоха на митинг.

Повод беше атентатът против основния прокурор Иван Гешев и фамилията му. Те дефинираха покушението като терористичен акт.

За представителите на медиите, зам. областен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен Диана Илиева сподели:

“Ние, прокурорите и следователите от Окръжна и Районна прокуратура – Плевен, в това число и чиновниците от Плевенския правосъден регион не можем да останем безучастни към тази демонстрация на дръзка експанзия и остро осъждаме този акт.

Този терористичен акт е нещо неприемливо за една демократична и правова страна и всички магистрати от Прокуратурата и правосъдни чиновници в цялата страна сме единни в позицията си.



Ние одобряваме това смело нахлуване като офанзива освен против личността на основния прокурор и неговото семейство, а като нахлуване и офанзива против правовата страна, правовия ред, държавността и националната сигурност.

Искаме да уверим обществото, че ние като магистрати – прокурори и следователи, ще продължим да изпълняваме своите служебни отговорности, съзнателно и съгласно Закона.

Ще продължим да се борим с престъпността по този начин, както обществото го изисква от нас, макар опитите да бъдем сплашени, тъй като в този дръзновен акт на нахлуване против личността на основния прокурор виждаме и опит за заплашване, освен терористичен акт, ориентиран към държавността. Затова насочвам зов за остро наказание на този терористичен акт “, сподели прокурор Диана Илиева.

Искра Ганева, която е прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен сподели:

“На първо място това е закононарушение срещу страната, тъй като основният прокурор, без значение по какъв начин се споделя. Прокуратурата е единна и се протяга ръка освен на основния прокурор, а на институцията като цяло “.

Прокурор Искра Ганева, която самата е била жертва на сходно посягане сподели:

„ До този акт се стигна след невиждано и безконтролно говорене на НПО-та и политици против Прокуратурата, която отстоява законността в страната. Ние не сме отговорни за това, какви народни представители, какви закони одобряват. Ние прилагаме законите такива, каквито са “.

Относно мненията, че казусът с бомбата против Иван Гешев е инсценировка, за Дарик прокурор Ганева сподели:

„ Такива мнения се демонстрират в бандитските среди от години. Когато моята кола беше взривена беше казано, че аз съм си поставила бомба в колата въпреки, че тя нямаше застраховка и всичките вреди бяха за моя сметка. Според моя опит, сходни изказвания за инсценировка са характерен образец за бандитско държание “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР