На 2 февруари 2021 г., в изпълнение на издадена от

...
На 2 февруари 2021 г., в изпълнение на издадена от
Коментари Харесай

Задържаха в Чехия осъденият Илия Стоилов, брат на депутат от БСП

На 2 февруари 2021 година, в осъществяване на издадена от Специализираната прокуратура Европейска заповед за арест, в Република Чехия е арестуван българския жител Илия Стоилов, брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов.

 Разследван брат на народен представител от Българска социалистическа партия напуснал страната, търсят го, с цел да влезе в ареста Виж още

На 13 март 2020 година той бе приет за отговорен и наказан от Специализирания углавен съд на 7 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и санкция от 5000 лева за това, че от март 2015 година до 14.10.2017 година в Русе е управлявал проведена незаконна група за изнудване посредством закани и физическо принуждение. Наказания " отнемане от независимост " за период от 3 до 7 години и санкции получиха останалите 8 упрекнати за присъединяване в групата.

В хода на досъдебното произвеждане, след изменение на избраната му от съда мярка за неотклонение " задържане под стража " в по-лека (на 29.08.2018 г.), Илия Стоилов напусна страната и се укри. По отношение на него правосъдният развой бе воден задочно.

Образувано е произвеждане по изгонването на наказаното лице в Република България.

По случая депутатът Георги Стоилов заподозря политическа офанзива. Той съобщи при напускането на страната на брат си, че той е отишъл да се лекува в чужбина, за което е известена съответната институция. Бил излязъл изцяло легално през границата и не бил избягал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР