На 2 декември поръчахме проверка на големите кредити. По най-голямата

...
На 2 декември поръчахме проверка на големите кредити. По най-голямата
Коментари Харесай

Росен Карадимов, шеф на ББР: Събираемостта на кредита на Вълка е нула

" На 2 декември поръчахме инспекция на огромните заеми. По най-голямата кредитна експозиция (бел. ред. тази на Вълка) за една година и пет месеца от постоянното държавно управление на Кирил Петков няма подхванато нито едно деяние по тази кредитна експозиция. Заведени са 52 млн. на тази кредитна експозиция. Тези обстоятелства контрастират на революционните изказвания на Кирил Петков като министър на стопанската система. "

Това съобщи в ефира на бТВ шефът на Надзорния съвет на Българската банка за развиване (ББР) Росен Карадимов.

" Активна работа по тази експозиция стартира през юни 2022 година. Тази експозиция е проблематична. Договорът е подписан през 2019 година и контрастира на философията, на смисъла и задачите на банката. Има проблем с други две експозиции. Събираемостта по кредитната експозиция е нула. Иска се политическа воля ", добави шефът на ББР.

" Имам подозрения, че властта не е била дейна да се опита да направи оптималното и да подгони избрани кредитополучатели. Трябва да има спешен проект за погасяване на заема. Опитваме да върнем банката към нейните цели-инструмент за обществени политики. Тя би трябвало да основава среда, бизнесклимат. Водим прегевори с Александровска болница, с болничното заведение в Шумен ", добави още Росен Карадимов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР