На 19 юли беше публикувано Становище на ЦК на ККП

...
На 19 юли беше публикувано Становище на ЦК на ККП
Коментари Харесай

Китай предлага нова редица от мерки за подкрепа на частната икономика

На 19 юли беше оповестено „ Становище на Централен комитет на ККП и Държавния съвет за поощряване на развиването и растежа на частната стопанска система “. В документа се предлага поредност от съществени ограничения и се дава нов израз на позиционирането на частната стопанска система. Нека дружно разгледаме значимите сигнали, които са показани в насоките на централното държавно управление.

„ Частната стопанска система е нова мощ за поощряване на модернизацията в китайски жанр, значима основа за висококачествено развиване и значима мощ за поощряване на всеобхватното създаване на социалистическа съвременна система в нашата страна. Частната стопанска система ще спомогне за реализирането на задачите на „ втората стогодишнина “ и реализирането на задачата от „ втората стогодишнина. “ Това се споделя в откриващата глава на мнението, разглеждайки въпроса за мястото на частната стопанска система в страната. „ Частната стопанска система е нова мощ за поощряване на модернизацията в китайски жанр “ е най-важната част от определението.

„ Тази нова дефиниция значи, че смисъла на частната стопанска система е в допълнение засилено. “ Джу Къли, създател и президент на Националния институт за проучване на новата стопанска система и основен шеф на Мозъчния концерн за нова стопанска система разяснява, че частните предприятия играят все по-важна роля в насърчаването на икономическото развиване, увеличението на заетостта и насърчаването на нововъведенията.

Статистиката демонстрира, че частната стопанска система на Китай способства за повече от 50% от данъчните доходи, повече от 60% от Брутният вътрешен продукт, повече от 70% от достиженията на софтуерните нововъведения, повече от 80% от заетостта в градовете и повече от 90% от броя на предприятията като цяло.

В момента има потребност от в допълнение стимулиране на жизнеспособността на частната стопанска система. По данни на Държавно статистическо ръководство през първата половина на годината частните вложения са намалели с 0,2%. Следователно този значим документ идва тъкмо в точния момент за да благоприятства повишението на доверието в развиването на частната стопанска система и стабилизирането на упованията на частните предприятия и самите бизнесмени.

Този документ предлага 28 съответни ограничения в шест съществени аспекта, в това число непрестанно усъвършенстване на средата за развиване на частната стопанска система, увеличение на политическата поддръжка за частната стопанска система, подсилване на правната отбрана за развиването на частната стопанска система, фокусиране върху насърчаването на висококачественото развиване на частната стопанска система, поощряване на здравословния напредък на бизнесмените и продължение на основаването на обществена атмосфера, която облагодетелства и предизвиква развиването на частната стопанска система.

Сред тях има поредност от ограничения, които дават отговор навреме на терзания, изразени от представителите на бизнес кръговете в страната.

В отговор на опасенията по отношение на финансовите усложнения и скъпото финансиране, „ Становището на Централен комитет “ предлага възстановяване на системата за кредитен рейтинг и оценка на дребни, междинни и микро предприятия и обособени промишлени и търговски семейства. Също по този начин се предлага поддръжка на квалифицирани частни МСП за набиране на средства на пазара на облигации, поощряване на квалифицирани частни предприятия да издават корпоративни облигации за софтуерни нововъведения и поощряване на специфичния проект за поддръжка за финансиране на облигации на частни предприятия за разширение на покритието на кредитното положение.

В отговор на опасенията по отношение на непостоянни и нестабилни политики, насоките предложиха процедури за поправяне на политиките, свързани с предприятията, да се ползват в сходство със законите и наредбите и да се дефинира рационален временен интервал съгласно действителната обстановка. Укрепване на построяването на регулаторна стандартизация, обявяване на регулаторни стандарти и правила в сходство със закона и повишение на стабилността и предвидимостта на регулаторните системи и политики. Ще се усъвършенстват справедливостта, стандартизацията и усъвършенстването на процесите на надзора и унищожаване на селективното правоприлагане.

Джу Къли има вяра, че това ще подсигурява еднаквостта и рационалността на надзора, ще избегне несъответствията в регулаторните стандарти сред другите отдели, ще понижи тежестта върху предприятията, ще избегне несъразмерния контрол и тромавите процедури и ще помогне на частната стопанска система с лекост да продължи положителния ритъм на развиването си.

„ Този значим документ освен ускорява акцента върху и поддръжката за частната стопанска система, само че също по този начин дава по-мощна политическа гаранция за развиването на частната стопанска система в новата епоха посредством поредност от нови ограничения за нормализиране и господство на закона, в допълнение стабилизира упованията, покачва доверието, възприятието за сигурност и облага в развиването на предприемачеството и предизвиква по-силното и по-здраво развиване на стопанската система “, сподели още Джу.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР