На 19 октомври предстои да удари първият парламентарен звънец за

...
На 19 октомври предстои да удари първият парламентарен звънец за
Коментари Харесай

Кои депутати откриха последните девет парламента?


На 19 октомври следва да удари първият парламентарен звънец за 48-ото Народно заседание. По традиция това би трябвало да бъде направено от най-възрастния депутат. От новоизбраните 240 това е от -СДС.

Снимка: БГНЕС


Ето и кои са най-запомнящите се изявления на народните представители, разкрили тържественото съвещания на последните 9 Народното събрание:

Предходното 47-о Народно заседание бе намерено от доктор Силви Кирилов от „ “.

Снимка: Ладислав Цветков


„ Днес сме очевидци на невероятна обстановка - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма чувство за правдивост и правда. Бедността е всекидневие и визира от ден на ден сънародници от разнообразни пластове на обществото “, сподели доктор Кирилов при откриването на тържественото съвещание.

На последните избори обаче партията не съумя да премине 4-процентната преграда и остана без депутатски кресла.

Мика Зайкова , още веднъж от партията на, даде старт и на 46-ото, и на 45-ото съвещание на Народното събрание. Тя е и първата жена в историята на България, която открива тържественото съвещание на Народното събрание. Нейната роля ще остане в историята с възприятие за комизъм и самоирония.

Снимка: БГНЕС


„ Нека народът види, че народните представители в 45-ото национално заседание са хора с положително въодушевление. Неумолимият ход на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото национално заседание, за което съм доста щастлива и нека съм добра орисница “ - с тези думи Зайкова стартира своето изявление.

По време на старта на 44-ото Народно събрание Тома Томов от „ за България “ прикани депутатите „ да затворят очите си и да погледнат със сърцата си, с цел да се върнат обратно в историята и да си спомнят Оборищенското заседание “.

Снимка: БГНЕС


„ Възрастта ми дава няколко минути право да ви помоля – затворете очите си и погледнете със сърцата си. Представете си на каданс по какъв начин целият този фон към вас изчезва - колоните, лампериите, кристалните полилеи, банките, и пода под краката ви даже. През кладенеца на времето отиваме там, където е наченато възкресението на българската страна. И Бенковски излиза от Панагюрище на 14 априлий, отпред на десетки конници, които бляскат с оръжията си... Гората раззеленена, дружината пее, спокоен ветрец играе с гривите на конете им. През урви и пропасти единствено по една две хайдушки пътеки може да се доближи до това чудно място, наречено Оборище. Прехвърчат искри от конски копита, кос подсвирва нейде из тъмното усое, строги стражници питат „ Кой живей? ” и отговорът е „ Да живее България! ”, стартира прочувственото си изявление Томов.

Стефан Данаилов открива тържествените съвещание на 43-ото Народно заседание и на 42-ото Народно заседание.

Снимка: Ладислав Цветков


„ Казват, че най-важната задача на цивилизацията е да научи индивида да мисли. Вярвам, че точно мъдростта на народа ни ще ни помогне да обединим мислите си в името на възраждането на неговото справедливо самочувствие. В тази постройка в сложни и положителни времена българските национални избраници нееднократно са показвали, че ориста на България е била водеща в техните решения. Трудното раждане на този парламент демонстрира, че сме занемарили доста от правилата на по този начин жадуваната народна власт и към този момент не можем да отлагаме лекуването “, съобщи Данаилов при откриването на 42-ия парламент.

Отново представител на левицата бе най-възрастният измежду депутатите и в 41-ия парламент – Андрей Пантев .

Снимка: БГНЕС


" Вие не забелязахте, дами и господа, само че аз свърших ". С тази фраза той приключи своето слово.

Коста Цонев от Национална движение „Симеон Втори" даде начало на 40-ия български парламент. Той бе прочувствен в своето изявление:



„ Просто съм треперещ... Една от хубавите функции, които съм имал, тъй като съм играл освен ръководител, само че и царе. Всичко би трябвало да бъде доста умерено, доста - като на всяка премиера, а това е една от хубавите ми министър председатели “, сподели в словото си артистът.

След броени дни следва да проследим и старта на 48-ото национално заседание. Указът за това бе подписан през днешния ден от президента Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР