На 19 ноември през 1885 г. младата българска войска постига

...
На 19 ноември през 1885 г. младата българска войска постига
Коментари Харесай

19 ноември - Празник на сухопътните войски

На 19 ноември през 1885 година младата българска армия реализира първата си блестяща победа при Сливница в Сръбско-българската война. Затова 19 ноември е избран от Министерски съвет за празник на този тип въоръжени сили.

Вчера, 18 ноември, министърът на защитата Красимир Каракачанов откри Център за учения и тренировки на Сухопътни войски в региона на 78-ми батальон за обезпечаване - София. На формалната гала участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътните войски военачалник – майор Михаил Попов, началникът на Щаба на Съвместното командване на силите бригаден военачалник Валентин Кръстев, началникът на Служба «Военна полиция» бригаден военачалник Борислав Сертов и заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден военачалник Валери Цолов.

Изграждането на Центъра продължи 4 години и е финансирано напълно от бюджета на Сухопътните войски. Създаването му е подбудено от нуждата да се поддържат и усъвършенстват съществуващите качества за обмисляне и осъществяване на интервенции при осъществяване задачите на Сухопътните войски, с приоритет задача „ Отбрана ”.

Центърът за учения и тренировки на Сухопътни войски ще способства за повишение на подготовката на щабовете и формированията на Сухопътни войски за обмисляне и осъществяване на щабни тренировки, командно-щабни учения, както и присъединяване в национални и интернационалните учения.

Центърът обезпечава достъп до всички услуги, предоставяни от автоматизираната осведомителна система на Българската войска - опция за обезпечаване на глас, данни и видео през ИНТЕРНЕТ. В него има две зали – зала „ Сливница “ и зала „ Генерал-лейтенант Владимир Вазов “, работни пространства, информационна стая и регистратури.

„ Впечатленията ми от направеното от Сухопътни войски, както постоянно са блестящи “, показа министърът на защитата Красимир Каракачанов пред представители на военните медии. „ Хората са положили доста старания и аз съм сигурен, че резултатите няма да закъснеят. В навечерието на празника поисквам на всички здраве, шанс и да им е честита новата облага “. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов също даде висока оценка на управлението на Сухопътни войски с думите: „ Всеки ден се увещавам, че командирите осъзнават своята отговорност и вярно дефинират целите си. Пожелавам на всички здраве и нови триумфи! “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР