На 19 февруари си припомняме едно мрачно събитие от нашата

...
На 19 февруари си припомняме едно мрачно събитие от нашата
Коментари Харесай

Малчугани отрупаха с цветя барелефа на Левски във Варна

 На 19 февруари си припомняме едно тъмно събитие от нашата история – обесването на Васил Левски.

Времето след онази 1873 година обаче потвърди, че няма гибел за индивида, събрал в едно най – скъпите черти на народа ни, тъй като Апостолът и днес  е  образец за жертвоготовност пред олтара на отечеството.

Всеки ден от пътя му към лелеяната независимост удостоверява думите му: " Аз съм се обрекъл на отечеството си. “.

Смел патриот, непретенциозен и работлив, нравствено чист, подобен остава да живее в признателната национална памет Апостолът на българската независимост 148 години след началото на неговото величие!

И тази година макар рестриктивните мерки, които постанова епидемиологичната конюнктура, местата, които свързваме с името на Левски бяха почетени с ария, стих и цвете.

Барелефът на Апостола на кръстовището на булевардите " Левски " и " Осми Приморски полк " през днешния ден беше обсипан с венци и цветя.  Със клонче цвете, букет или венец своята благодарност и израз на това, че помним делото на  Васил Левски засвидетелстваха представители на държавната и изпълнителна власт, на Военноморските сили на Република България, дипломатически задачи, публични организации, ученици на образователни и детски заведения, жители.

148 години след гибелта на Апостола на свободата, актуалните българи демонстрираха, че стореното от него е живо в сърцата ни и се предава от потомство на потомство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР