На 19 август в Благоевград зам.-министърът на околната среда и

...
На 19 август в Благоевград зам.-министърът на околната среда и
Коментари Харесай

МОСВ ще открие в Благоевград 8-ото екоучилище на Младежкия воден парламент

На 19 август в Благоевград зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще открие Осмото екоучилище на Младежкия воден парламент. Официалната гала ще се състои от 13,30 часа в конферентната зала на хотел „ Езерец “.

Заниманията на екоучилището ще се проведат в действителни условия на територията на Природен парк „ Беласица “. Участие ще вземат юношески екипи от 17 обитаеми места у нас и делегация на френския Младежки воден парламент. Целта е младите еколози да се срещнат с водните екосистеми; с оценката на антропогенното влияние, както и методите за наблюдаване и установяване на положението на водните тела. Ще бъдат изследвани водите на река Петричка и река Струмешница. Предвидено е посещаване на „ Лешнишки водопад “ и на екопътеките „ Приятели “ и „ Пътеката на мравките “.

Участниците ще бъдат подкрепени от специалистите на четирите Басейнови дирекции у нас, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград, Природен парк „ Беласица “ и Агенцията по водите „ Артоа-Пикарди”, Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР