На 19 април (сряда), от 18.00 ч. ще бъде открита

...
На 19 април (сряда), от 18.00 ч. ще бъде открита
Коментари Харесай

Известни български творци с обща изложба в Русенската художествена галерия

На 19 април (сряда), от 18.00 ч. ще бъде открита галерия „ Живопис и Скулптура “ на създателите Васил Стоев, Николай Янакиев, Христо Кърджилов, Долорес Атанасова – Здравкова и Цвятко Сиромашки. Куратор на експозицията е Радослав Гиновски. Ще бъдат показани 50 произведения, изпълнени с акрил и масло върху платно и картон, както и в разнообразни смесени техники. Посетителите ще могат да видят и 10 статуи от метал и дърво. Целта на изложбата е за първи път русенските ценители да се срещнат с творбите на известните български създатели.

Организатор на събитието е Долорес Атанасова – Здравкова, за която реализирането на този план е сбъдната фантазия.

Долорес Атанасова – Здравкова е позната на русенци като Долорес Накова. Тя е международен първенец по академично гребане и бронзов медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година. Здравкова е почетен жител на Русе и притежател на купата „ Спортист на годината “ в крайдунавския град.

„ За мен е чест да съм в компанията на тези наши изявени създатели. Чрез моите произведения намирам най-точния език за изложение на по този начин мъчно обяснимите човешки страсти, даже и на най-малките ефимерни прекарвания “, споделя Долорес Здравкова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР