Награждаване на участници в Националния кръг на Седмата европейска олимпиада

...
Награждаване на участници в Националния кръг на Седмата европейска олимпиада
Коментари Харесай

Наградиха сливенски ученици за участие в Европейска олимпиада по статистика

Награждаване на участници в Националния кръг на Седмата европейска олимпиада по статистика за възпитаници се организира вОбластна администрация Сливен.В конкуренцията интензивно се включиха 22 младежи от три сливенски учебни заведения – ПГИ „ Проф. доктор Димитър Табаков “, ППМГ „ Добри Чинтулов “ и СУ „ Пейо Яворов “, както и 6 техни преподаватели – ментори на тимовете.

Днес всички те, както и шефовете на образователните заведения, получиха благодарствени писма от Териториално статистическо бюро – Югоизток. Отличията бяха връчени от Кирил Аврамов – основен секретар на Областна администрация Сливен. В церемонията участваха още Калина Казанджиева, шеф на ТСБ – Югоизток, и Антон Георгиев, шеф на Отдел " Статистически проучвания - Сливен “.

Кирил Аврамов поздрави от името на регионалния шеф Чавдар Божурски участниците в олимпиадата по статистика за постигнатите високи резултати. Калина Казанджиева благодари на менторите, че са стимулирали учениците, и на младежите, че са се показали почтено. Тя акцентира поддръжката на регионалния шеф за всички статистически мероприятия, както и за семейството на награждаването и отношението към учениците.

Целта на надпреварите е повишение на функционалната просветеност и статистическата просвета на младежите посредством провокиране на креативния им капацитет, както и насърчаване на умения за сериозно мислене, умения за работа с данни и тяхната визуализация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР