На 18 юли 2022 г. внезапно ни напусна известният онколог

...
На 18 юли 2022 г. внезапно ни напусна известният онколог
Коментари Харесай

Отиде си онкологът проф. Йордан Тодоров

На 18 юли 2022 година ненадейно ни напусна известният онколог и лъчетерапевт проф. доктор Йордан Тодоров – една от емблемите на Клиниката по здравна онкология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Това оповестиха сътрудниците му от лечебното заведение.

Цели 44 години от трудовия му път бяха свързани с болничното заведение.

Проф. Д-р Йордан Тодоров е роден на 7.04.1936 година в с. Долни Луковит. Завършва гимназия в София, а по-късно и Медицинския университет в столицата. Четири години работи по систематизиране в с. Миковица. След това за година и половина е част от екипа на тогавашното Министерство на здравеопазването. В Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ постъпва през 1966 година, при проф. Митров.

Любимец на пациентите и извънредно почитан от сътрудниците си, той оставя дълбока следа в историята освен на столичната болница, само че и на лъчелечението в България като цяло. Днес многочислените му възпитаници не престават неговото дело и развиват Отделението по лъчелечение и метаболитна брахитерапия към Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Поклонението пред проф. доктор Йордан Тодоров ще се извърши на 23 юли 2022 година от 10:30 часа в Ритуалната зала на Траурен комплекс „ Мира “.

Дълбок реверанс пред един огромен човек и доктор!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР