На 18 ноември 2016 г. новина за тежка катастрофа в

...
На 18 ноември 2016 г. новина за тежка катастрофа в
Коментари Харесай

Известен адвокат коментира намалената присъда на убиеца от бул. Руски

На 18 ноември 2016 година вест за тежка злополука в Пловдив шокира България. Тогава първокласно " Ауди " размаза " Пежо " на бул. " Руски ". При жестокия удар на място починаха двама души, а по-късно жертвите станаха три. 26-годишният Любомир, който аргументи злополуката, седнал зад кормилото на колата си след приложимост на алкохол. Преди това той е имал 12 нарушавания на пътя, пет от които за висока скорост. Във съдбовната вечер е карал аудито с 94 км/ч.

Съдебната сага продължи повече от 2 години. Любомир призна виновността си, на първа инстанция получи 4 години затвор, Апелативният съд в Пловдив я завиши на 6, само че Върховният Касационен съд я понижи на 5 години. ПИК потърси за коментар юрист Марин Марковски, който пази вдовицата на един от починалите след адския конфликт Атанас Ламджиев – Корнелия.

- Адвокат Марковски, в решението на Върховния касационен съд се споделя, че решението е взето при превес на смекчаващи виновността условия. Какви са тези условия при трима убити, по какъв начин да го тълкуваме това?

- Това може да се пояснява – като ме цитирате мен, като неточност на съда. Не може да има смекчаващи виновността условия при едно такова тежко закононарушение с подобен тежък резултат. Това нещо аз съм го написал в нашата тъжба срещу първичната присъда, че тя би трябвало да бъде увеличена. Разбира се съдът е суверен, който взема решение въпросите и взема решение делата както той реши, само че в тази ситуация преценката е неверна.

- В решението се приказва още за " погрешно посочени отегчаващи отговорността условия ". Това какво значи?

- Отегчаващи виновността условия са това, че има доста тежък незаконен резултат – убити са трима индивида. Това е извънредно сериозна и рискова последица.

- На едно от последните съвещания по делото в Пловдив отбраната на Любомир Трайков изрече тезата и изказванието, че има съпричиняване на злополуката?

- Няма такова нещо. Нашата позиция е безапелационна, че няма такова съпричиняване.

- Смятате ли, че по този метод, надали не, ще се толелира сходно безконтролно държание на други водачи?

- Този въпрос може да го зададете на съда, не на мен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР