На 18 май 2021 г. децата от групата по класически

...
На 18 май 2021 г. децата от групата по класически
Коментари Харесай

Талантливи деца от Елин Пелин спечелиха награди от международни фестивали по балет

На 18 май 2021 година децата от групата по типичен балет към НЧ " Елин Пелин 1896 " - гр. Елин Пелин, взеха присъединяване в две извънредно съществени мероприятия на доста високо международно равнище.
Първото присъединяване на дребните балерини беше в Руската балетна олимпиада, която се организира в Руския център в гр. София. Надпреварата беше жестока, имаше 150 групи участници от разнообразни страни - България, Сърбия, Русия, Южна Кореа, Гърция и други Нашите деца извършиха доста комплициран съветски танц без неточност и се показаха чудесно. След присъединяване имаше гала по награждаване, на която децата получиха 2-ро място, купа, дипломи и медали за всяко дете.

След това неделният ден продължи с второто присъединяване, което се организира в границите на Испанския фестивал в НДК. В този фестивал също участваха деца от България, Сърбия, Португалия, Румъния, Испания, Италия, Кипър, Армения и други. Нашите деца извършиха новия испански танц, както и съветския. Журито също беше интернационално, с членове от България, Сърбия, Испания, Китай, Армения и Мексико.

Огромна наслада за децата от групата по типичен балет донесе заслуженото първо място и златни медали. В края на концерта като спечелили децата изиграх испанския танц още един път пред жури и аудитория. Един в действителност страховит ден, изпълнен с доста страсти и прелестни триумфи!
***
Занятията по типичен балет ще продължат и през лятото. Каним всички деца, които имат предпочитание да се занимават с красивото балетно изкуство да се причислят към нашата група. Тел. за спомагателна информация: 0988800361.
В галерията може да видите фотоси от двете участия на дребните балерини и моменти от тяхната трепетна подготовка в залата.
Текст и фотоси: Стефан Илиев - балетен педагог
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР