На 17 октомври третият комитет на 78-ата сесия на Общото

...
На 17 октомври третият комитет на 78-ата сесия на Общото
Коментари Харесай

Джан Дзюн: Китай е против намеса във вътрешните работи на други държави под предлог защита на човешките права

На 17 октомври третият комитет на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации организира обща полемика, на която непрекъснатият представител на Китай Джан Дзюн произнесе тирада, в която показа самодейностите на Пекин за световна сигурност, световно развиване и световна цивилизация, както и политиката за развиване на човешките права с китайска специфичност. Той акцентира безапелационната позиция на Китай срещу интервенция във вътрешните работи на други страни под претекст отбрана на човешките права.

„ Изхождайки от духа на създаване на общественост на споделена орис, интернационалната общественост би трябвало да ускори единството си, поддръжката за общата сигурност, да предизвиква взаимното развиване, тъй че идеята за правата на индивида да напредва непрестанно в целия свят. Трябва да поддържаме международния мир и спокойно разрешаване на разногласия “, съобщи Джан Дзюн.

Изразените от китайския представител позиции бяха подкрепени от голям брой разрастващи се страни. Пакистан направи взаимно изказване в този дух от името на 72 страни, а Венецуела – от името на 19-те страни от „ Групата на приятелите на Устава на Организация на обединените нации “. Те разясниха в позитивна светлина достиженията на Китай в региона на гарантирането на човешките права и се опълчиха на политизирането им.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР