На 17 декември от 11:00 ч. на градския стадион в

...
На 17 декември от 11:00 ч. на градския стадион в
Коментари Харесай

Футболен турнир в Своге в подкрепа на благотворителна кампания

На 17 декември от 11:00 ч. на градския стадион в Своге ще се организира благотворителен шампионат. Момчетата от Спортист (Своге), Сините орли, Зенит (Церово) и събирателен тим от ветерани ще се включат в една необикновена конкуренция в поддръжка на акцията " Заедно за Вася ”.

Събраните средства от билетите за вход, които са с цена 10 лв., ще бъдат преведени по сметката на младата жена, която е майка на две деца. Вася Малинова се бори с рак от много време. Досега тя и фамилията й са успявали сами да се оправят с покриването на разноските по лекуването й. За страдание, средствата са изчерпани, а на Вася й се постанова да премине още един курс на лекуване.

Преди броени дни тя е отпътувала по неотложност за клиника в Турция, където откакто в началото е диагностицирана с рак на гърдата, откриват разсейки в белия дроб, а в този момент лекарите разкрили и разсейки в мозъка. Вася е подложена на нападателна и тежка химиотерапия и лъчетерапия, цената на която е към 5000 лв.. По първични сметки Вася ще би трябвало да премине през 12 такива. Освен разноските за тях, на фамилията й са нужни и средства за престоя в болничното заведение и транспортните разноски. Така общата сметка на паричните средства, които са нужни на Вася, възлиза на 100 000 лв..

Организаторите на благотворителния футболен дуел имат потребност от доброволци, които да поемат пропускането на хората на двата входа и приканват стадионът да бъде запълнен. Те са подготвили и специфична изненада, която ще разкрият в идващите дни.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР