Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети конференцията по темата

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети конференцията по темата
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Очаквам 7-8 медала за България от Олимпийските игри

Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети конференцията по тематиката " Младеж и спорт в Европейския съюз - огромните обещания и действителността ", която се организира в Европейския парламент в Брюксел.

Стоичков изрази вярата си управителните фактори в страната да разпределят средствата, тъй че да са от помощ на подрастващите гении.

" Очаквам парите да бъдат разпределени, тъй че децата да усетят обич. В България в никакъв случай не сме се грижили за нашите деца. Нека Министерството на младежта и спорта и Министерството на обучение да отворят тези порти и да покажат на децата, че може. Спортните учебни заведения и обичта към спорта би трябвало да се върнат. Всички противоречиви министри са отделяли задоволително средства. Важно е по какъв начин ще се разпределят. Трябва да се борим против корупцията. Учителите би трябвало да са като родители. Нека да има човек, който да управлява средствата. Дано отворим тази пътека за огромни спортисти ", показа той.

Носителят на Златната топка за 1994 година чака българските състезатели да донесат медали от идните Олимпийски игри в Париж това лято.

" Чакам Олимпиада, от която чакам 7-8 медала. Обещал съм да бъда в Париж от първия до последния ден. Малка България ще има огромен химн. Важно е да махнем децата от телефоните. Те като са по през целия ден в басейна, няма да имат сили за телефона. Ще организираме надпревари, сред класовете и децата, градско състезание, национално състезание. Няма по какъв начин да чакаме новите Христо Стоичков и Любо Ганев. 75 млн. на година са малко средства ", счита Стоичков.

Бившият футболист на ЦСКА е окуражен, че клубът ще построи стадион, който да радват хиляди хора.

" Започна се на " Армията ". Някои ще имаме козирка, други няма да имат. Уникална група момчета работят и споделиха, че до месец и половина всичко ще бъде разчистено. Не съм виждал проекта. Носталгията е огромна. Спомних си първия ден в съблекалнята и първите стъпки в тунела. До година и нещо ще имаме оборудване, на което да се радват хиляди хора ", добави легендата на българския футбол.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР