На 17.10.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство

...
На 17.10.2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва кандидат за общински съветник в Ямбол, заплашвал журналистка

На 17.10.2023 година Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане по сигнал за закана с ликвидиране, отправена на 15.10.2023 година в гр. Ямбол. Това оповестяват от държавното обвиняване.

Сигналът е подаден в РУ-Ямбол и в хода на работата по него органите на Министерство на вътрешните работи са предизвестили по реда на член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи лицето, за което се твърди, че е отправяло закани. Установено е, че изказванията се отнасят до отправена закана от лице, което е имало имунитет все още на действието, защото е било записано като претендент за общински консултант. Поради това материалите по случая са изпратени на СГП, която неотложно одобри преписката по подготвеност и образува досъдебно произвеждане.

Става дума за кандидата от листата на Движение за права и свободи за общински консултант Илия Андонов, който заплашвал журналистка от Би Ти Ви Дани Димитрова и фамилията й в Ямбол.

По думите й родителите й разбрали от свои съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже и са ги издирвали по име.

Димитрова изясни, че през цялото това време пред вратата им продължавали да идват хора, които звънели и блъскали, само че тя в това време съумяла да подаде тъжба в полицията. Илия Андонов не е отрекъл да е направил издевателството над журналистката.

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ на СГП, защото според наложителния правилник на Наказателно-процесуалния кодекс следствието по каузи за закононарушения, осъществени от лица с имунитет, се организира от следователи.

В хода на следствието ще бъдат осъществени всички нужни дейности за откриване на обективната истина. В тази връзка са дадени съответни инструкции от наблюдаващия прокурор и същите са в развой на осъществяване от водещия следствието следовател.

Работата по случая продължава.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР