На 17.04.2024 г. на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил

...
На 17.04.2024 г. на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил
Коментари Харесай

Хванаха хероин за над 16 млн. лв. на „Капитан Андреево”

На 17.04.2024 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът - турски жител, показва документи за транспортираната стока – матраци за кревати от Иран през Турция и България за страна от Европейския съюз.

 По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която са установени подозрителни плътности в транспортирания товар.

При последвалата физическа инспекция във всички 156 спални матраци, сред горния дунапрен и металните им пружини са открити 618 полиетиленови пакети с лентова форма, съдържащи бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин.

Общото бруто тегло на арестувания опиат е 402.720 кг на стойност 16 727 377 лв., оценен за потребностите на правосъдната система.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Окръжна прокуратура – Хасково притегли Х.Х., на 63 година, турски жител като обвинен за закононарушение по чл.242, ал.4, предл. 1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

Действията с в границите на профилирания проект за засилен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт посредством взаимни екипи с присъединяване на Министерство на вътрешните работи (ГДБОП и Групово дело “Гранична полиция “), Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите.

Това е най-голямото количество за последните пет години на сухопътна граница и най-голямото количество за Капитан Андреево в едно транспортно средство.

На брифинг по-късно през днешния ден детайлности ще дадат – вицепремиер и министър на финансите, – министър на вътрешните работи, Георги Димов – шеф на Агенция „ Митници ”, Румен Спецов  Румен Спецов Румен Спецов е експерт в региона на данъчната политика и законодателство. Експерт в разбора – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, Иван Стоянов – областен прокурор на Хасково, Пламен Павлов – заместник-директор на Автомагистрала и представители на Агенция „ Митници ” и „ Гранична полиция ”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР