На 17.02.2023 г. от 17,00 часа в пленарната зала на

...
На 17.02.2023 г. от 17,00 часа в пленарната зала на
Коментари Харесай

Община Долни чифлик кани граждани и фирми на дискусия за финансиране на проекти за възобновяеми източници на енергия 


На 17.02.2023 година от 17,00 часа в пленарната зала на община Долни чифлик общинската администрация взаимно със експерти от сферата на енергетиката кани всички заинтригувани жители и представители на компании на полемика, на която ще бъде предоставена информация за опциите за финансиране на семейства и компании по плановете за поддръжка за сила от възобновими източници.
Процедурата за поддръжка за сила от възобновими източници за семействата се чака да се разгласи до месец април 2023 година Потенциални претенденти са физически лица, притежатели на жилището, с което ще се кандидатства. Те ще могат да закупят слънчеви съоръжения за БГВ, като ще се финансира до 100% от цената на инсталацията, само че не повече от 1960,83 лева. Ще могат да се закупят и фотоволтаични системи до 10 kWp, в това число със системите за предпазване на електрическа сила, като ще се финансира до 70% от цената на системата, само че не повече от 15 000 лева
На срещата ще бъдат разисквани и опциите за „ Изграждане на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията ”, както и процедурата „ Подкрепа за енергийно възобновяване на здания в областта на производството, търговията и услугите ”. Процедурата e оповестена на 02.02.2023 година, като евентуални претенденти са микро, дребни, междинни и огромни предприятия.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР