На 17.01.2018г. Софийски градски съд уважи молбата на Васил Маникатов

...
На 17.01.2018г. Софийски градски съд уважи молбата на Васил Маникатов
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

На 17.01.2018г. Софийски градски съд почете молбата на Васил Маникатов за условно предварително освобождение от изтърпяване на наложено му наказване, като го освободи с излишък от наказването в размер на 6 години и 6 месеца. Непосредствено след извършено правосъдното съвещание, Софийска градска прокуратура подаде митинг против определението на съда, защото смята, че то е погрешно и незаконосъобразно, оповестиха от държавното обвиняване.

Васил Маникатов изтърпява поотделно две санкции за публикувания на опиати, като за първото действие му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 8 години, а второто му наказване в размер на 15 години „ отнемане от независимост “ е образувано посредством групиране на санкции по няколко обособени присъди.

Към сегашния миг Маникатов е изтърпял общо от двете санкции 16 година и 5 месеца.

Софийска градска прокуратура не споделя мнението на Софийски градски съд, че по отношение на Маникатов са осъществени задачите на наказването и е реализирано превъзпитателно влияние. Не са налице доказателства за неговото коригиране и с оглед публичната заплаха като деятел и тежестта на осъществените от него закононарушения е належащо да изтърпи я целокупност наложените му санкции.

Предстои изговаряне по митинга на СГП от Апелативен съд – София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР