На 16 май отбелязваме Международният ден на светлината, който има

...
На 16 май отбелязваме Международният ден на светлината, който има
Коментари Харесай

НАОП Николай Коперник Варна се включва с инициативи за Деня на светлината

На 16 май означаваме Международният ден на светлината, който има за цел да разкрие смисъла, ролята и мястото на светлината за живота на Земята.

Денят ще бъде маркиран по целия свят със стотици събития в доста области – от астрномията, оптиката и фотониката до актуалните технологии за осветяване и въздействието на светлината върху хората, животните и растенията.

В отбелязването на деня ще се включи и НАОП " Николай Коперник " Варна.

Светлината е основен инструмент за основаване на нововъведения и технологии в медицинските произведения, високоскоростен интернет, енергийно дейно осветяване, датчици с висока сензитивност, икономисване на онлайн данни, запазване на културното завещание, възобновима сила и доста други.

Поради голямото значение на събитието, честващо се в целия свят, Община Варна, РУО – Варна, Търговско отделение на НТС - Варна и НАОП " Николай Коперник ", се включват в тази международната самодейност с образуване на " Празник на светлината ".

Програмата за Деня на светлината на 16 май във Варна включва следните мероприятия:

12:00 - 13:00 ч. - Наблюдение на Слънцето - при ясно време;

13:00 - 13:450 ч. – Слънцето – извор на живот – прожекция в Планетариума;

14:00 - 15:00 ч. – Откриване на галерия с произведения от състезанието „ Поглед към звездите “ и награждаване на призьорите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР