На 16 и 17 септември в Малта членът на Политбюро

...
На 16 и 17 септември в Малта членът на Политбюро
Коментари Харесай

Уан И: Законното право на китайския народ за развитие не може да бъде отнето

На 16 и 17 септември в Малта членът на Политбюро и шеф на Службата по външните работи на Централен комитет на ККП организира няколко кръга диалози с Джейк Съливан, асистент на американския президент по въпросите на националната сигурност.

Двамата организираха откровени, основни и градивни  дискусии по въпроси свързани със стабилизирането и подобряването на връзките сред Китай и Съединени американски щати. Уан И акцентира, че тайванският въпрос е първата алена линия в китайско-американските връзки, която не може да бъде пресечена, и Вашингтон би трябвало да съблюдава трите взаимни официални съобщения сред Китай и Съединени американски щати и да извършва уговорката си да не поддържа „ независимостта на Тайван “. Развитието на Китай има мощен ендогенен подтик и е неудържимо, следвайки историческата логичност, а законното право на китайския народ за развиване не може да бъде отнето, акцентира той.

Двете страни разискаха също по този начин въпроси, свързани с ситуацията в Азиатско-тихоокеанския район, Украйна, Корейския полуостров и други.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР