На 15 август след 15:30 часа на ВИП – Терминала

...
На 15 август след 15:30 часа на ВИП – Терминала
Коментари Харесай

БЧК посреща първата хуманитарна помощ за деца от Украйна 

На 15 август след 15:30 часа на ВИП – Терминала на летище София ръководителят на Българския червен кръст учен Христо Григоров ще одобри пратка до 30 тона филантропична помощ, предопределена за децата останали без дом, родител/и и фантазии в резултат на войната, оповестяват от филантропичната организация.

Дарението е първият стадий на благотворителната акция HANDS ACROSS THE SKIES, инициирана от 6-годишната Мадисън Мани-Бейкър и нейния татко Марк Бейкър взаимно с Тодор Иванджиков, който ръководи International Aviation Services и е ръководител на Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия.

Г-жа Лидия Мартин също е част от екипа на HAS, която работи старателно за организацията и доставката на помощите.

Партньори в начинанието са Българският Червен Кръст и Фондация " За положителното “.

HANDS ACROSS THE SKIES е огромна взаимна самодейност, която има за цел да подкрепи на най-невинните, наранени от войни по света, а точно децата. Помощите за децата в Украйна са към този момент събрани с помощта на основани в Милтън Кейнс (Бъкингамшир, Великобритания) благотворителни организации. Провизиите ще бъдат превозени от Лондон до София със аероплан на самолетна компания GullivAir Airbus A330, а от София до Украйна сухопътният превоз ще бъде обезпечен от Българския червен кръст.

Благотворителната акция HANDS ACROSS THE SKIES минава под мотото " От нашите деца за вашите деца “. Защото с изключение на помощите, акцията носи послания за " обич, състрадателност и вяра за мир “, отправени от малчуганите от 28 страни, които не могат да бъдат пренебрегнати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР