На 14 ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета.

...
На 14 ноември отбелязваме Световния ден за борба с диабета.
Коментари Харесай

Безплатно измерване на кръвната захар във ВМА в Деня за борба с диабета

На 14 ноември означаваме Световния ден за битка с диабета . По този мотив медици от Клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната на Военномедицинска академия /ВМА/ ще правят гратис премерване на кръвна захар и оценка на риска за болестта .

Всеки искащ да се съветва със експертите може да го направи от 09:30 до 12:00 часа, във фоайето на Поликлиника-ВМА, без авансово записване.
Не се изисква направление от персоналния доктор .

Световният ден за битка с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация, в отговор на възходящата паника за бъдещето на милионите хора , страдащи от болестта.

Над 700 хиляди българи са наранени от това социалнозначимо заболяване , като огромна част от тях даже не подозират. С цел повишение информираността на жителите и ранното диагностициране на казуса, медиците от ВМА годишно провеждат редица профилактични акции.

Захарният диабет е метаболитно заболяване, характеризиращо се с нараснали равнища на кръвната захар , което се дължи на отчасти понижение или нарушено деяние на инсулина (диабет вид 2) или цялостна загуба на продукцията му в организма (диабет вид 1). Ефективното лекуване може да понижи инвалидизиращите затруднения и усъвършенства качеството на живот на пациентите, безапелационни са от ВМА. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР