На 14 години затвор е осъден бившият главен касиер на

...
На 14 години затвор е осъден бившият главен касиер на
Коментари Харесай

Присъда за най-големия банков обир в България

На 14 години затвор е наказан някогашният основен касиер на " Алфа Банк " Петко Митевски, заяви, базирайки се на прокуратурата.

Той е наказан за заграбване на над 21 милиона лв. от банката. Присъдата е постановена от Върховния касационен съд, само че информацията е от прокуратурата, тъй като са подхванали неотложно дейности по осъществяване на наказването.

Митевски е обвиняем за най-големия банков грабеж в най-новата история на България. Според обвиняването той е присвоил милионите в интервала 2008 - 2010 година, като е употребявал е подправени документи. 



На страницата на Върховния касационен съд към момента не е оповестено решението, с което се удостоверява наказването, несъмнено на Митевски от Софийския апелативен съд.

Според обвинителния акт - в интервала 2008 - 2010 година на три пъти Митевски е изнесъл от банката над 21 милиона лв.. Това е станало в чанта за преносим компютър. За задачата е фалшифицирал документи, само че и е бил улеснен от занижения надзор и неналичието на камери.



Петко Митевски беше упрекнат през 2011 година. През 2017 година се укри и делото против него продължи задочно до предходната година, когато се яви в Софийския апелативен съд и беше арестуван. Времето, прекарано в ареста, ще бъде приспаднато от размера на 14-годишното му дейно наказване.

Междувременно през 2016 година " Алфа Банк " престана да съществуването и беше купена от друга банка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР