„На 14 февруари отворихме за кандидатстване и трета процедура по

...
„На 14 февруари отворихме за кандидатстване и трета процедура по
Коментари Харесай

Министър Пулев: Отворихме кандидатстването от фирмите за ВЕИ и батерии за съхранение на енергия

„ На 14 февруари отворихме за кандидатстване и трета процедура по Плана за възобновяване и резистентност – за ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила. В тази процедура обсегът на кандидатстващи е по-голям и включва микро-, дребни, междинни и огромни предприятия “.

Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

„ Бюджетът на процедурата е 200 млн. лева Успяхме дружно с екипа на вицепремиера Пеканов да увеличим бюджета от в началото заложените 20 млн. лева на 200 млн. лева “, добави Пулев.

По думите му, след 15 март следва предоговаряне на сегмента „ Енергетика “ по Плана за възобновяване.

„ Надяваме се, че ще успеем да увеличим бюджета на процедурата, защото ползата от страна на бизнеса е в действителност голям. По време на обиколката ни в страната видяхме, че процедурата се чака с неспокойствие “, уточни Пулев.

Безвъзмездна помощ за ВЕИ и батериите за локално предпазване на сила може да бъде от 75 000 лева до 1 млн. лева, според от размера на компанията и плана й, като финансирането от страната е до 50%. Пулев разгласи още, че общоприетият двумесечен период за кандидатстване е продължен на три месеца и моли бизнеса да кандидатства интензивно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР